Acces la serviciile platformei RIO, fără RIO BOX
Home Servicii Acces la serviciile platformei RIO, fără RIO BOX
Servicii

Acces la serviciile platformei RIO, fără RIO BOX

35

Serviciile platformei RIO sunt disponibile acum și fără componentele hardware specifice acestui sistem (RIO BOX), pentru clienții care au în flotă camioane de la mai mulți producători.Transportatorii pot încărca date de la alte aplicații telematice în sistemul RIO, folosind produsul Mixed Fleet Bridge. Imediat ce Mixed Fleet Bridge a fost configurat, standardul din industrie rFMS (remote Fleet Management System) comunică informațiile despre șofer și vehicul spre sistemul de monitorizare al flotelor RIO.

Sistemul de gestionare al flotelor de la TRATON, marcă afliată Scania, și Dynafleet, de la Volvo, sunt printre furnizorii de soluții telematice suportate de protocolul Mixed Fleet Bridge.

Pe piață sunt disponibile în acest moment mai multe sisteme telematice, iar producătorii de camioane oferă și ei propriile soluții. Companiile care au în flotă vehicule de la mai mulți producători se confruntă cu probleme atunci când folosesc soluții telematice diferite de gestionare a flotelor.

Cu Mixed Fleet Bridge, toate datele din alte sisteme telematice se transmit direct spre platforma RIO, fără să fie nevoie de un upgrade hardware. Acest lucru este posibil prin utilizarea standardului rFMS, pe care deja foarte mulți producători de camioane îl au implementat.

Acces la serviciile platformei RIO, fără RIO BOX

Avantajul Mixed Fleet Bridge este că poate integra informațiile provenite de la mai multe tipuri de camioane în același sistem, fără a mai fi nevoie de nimic altceva. Vehiculele nu trebuie duse la un service specializat pentru o nouă instalare hardware, iar asta duce la evitarea unui contact inutil între tehnicieni și șoferi, respectând astfel măsurile de distanțare socială.

Pentru că Mixed Fleet Bridge necesită doar o configurare în cadrul departamentului de IT al companiei, camionul poate fi folosit fără întrerupere. În plus, Mixed Fleet Bridge înseamnă și o economie din punct de vedere financiar pentru transportatori, costurile pentru soluții hardware și noi procese de instalare fiind eliminate.

Prin acest sistem, transportatorii pot gestiona mult mai bine datele transmise în timp real precum locul unde se află camionul, kilometrajul, consumul de combustibil, numele șoferului și alte informații legate de transport, marfă și clientul final. Toate camioanele MAN sunt echipate în standard cu sistemul de servicii RIO.

Citește și: Starea de alertă. Când ai voie să ieşi din localitate

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...

Servicii

SafeFleet și-a mărit afacerile cu 2,7 milioane de euro, în 2023

SafeFleet a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ...