500 milioane de euro pentru modernizarea a 50 de kilometri de linie de tramvai

Municipalitatea bucureşteană doreşte să atragă 500 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional. Suma ar urma să fie investită în modernizarea a 50 de kilometri de linie de tramvai.

Primarul Capitalei a declarat, într-o conferinţă de presă, că Bucureştiul are în momentul de faţă o reţea de linii de tramvai de 150 de kilometri. Dintre care 100 au fost modernizaţi la începutul anilor 2000. Municipalitatea mai are de modernizat 50 de kilometri şi îşi doreşte construirea a încă 30, a precizat Nicuşor Dan.

„În ceea ce priveşte cei 50 de kilometri – principala urgenţă – costul este de aproximativ 500 de milioane de euro, pe care sperăm să îi putem accesa prin Programul Operaţional Regional, care se va lansa în această toamnă pentru regiunea Bucureşti-Ilfov. Pentru asta trebuie să avem pregătite studiile. În momentul de faţă avem DALI-urile pentru 35 dintre cei 50 de kilometri. Dintre aceşti 35 de kilometri, 20 au fost trecuţi prin Consiliul General. Până la jumătatea lunii iunie vom avea toate DALI-urile şi, până la sfârşitul lunii iunie, vom avea hotărârile trecute prin CGMB, astfel încât în momentul în care se lansează Programul Operaţional Regional pe mobilitate pe Bucureşti-Ilfov să putem să aplicăm”, a explicat primarul.

PMB lucrează la caietul de sarcini necesar studiului de fezabilitate pentru modernizarea liniilor de tramvai

Potrivit lui Nicușor Dan, în prezent, pentru extinderea reţelei, PMB lucrează la caietul de sarcini necesar studiului de fezabilitate. La Piaţa Unirii ar urma să fie conectate linii de tramvai care se sfârşesc în acest moment fie la Mitropolie, fie la Piaţa Sfântul Gheorghe. Achiziţia pentru studiile de fezabilitate ar urma să fie lansată în luna iunie.

Edilul general a menţionat că în şedinţa din 2 iunie a Consiliului General al Capitalei urmează să fie aprobate documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru 14 peroane de câte 40 de metri. Acestea vor fi realizate de către Trustul de Clădiri Metropolitane pe linia 41. Acolo unde vor circula tramvaiele livrate de Astra Arad. Şapte peroane similare urmează să fie amenajate şi pe alte linii de tramvai. Primul tramvai de la Astra Arad urmează să fie livrat în luna iunie.

Adaugati comentariu