36 de camioane electrice FUSO eCanter pentru DB Schenker

În următoarele luni, DB Schenker, cel mai mare furnizor de servicii de transport rutier din Europa, va introduce în operațiunile din 11 țări alte 36 de camioane electrice FUSO eCanter.
36 de camioane electrice FUSO eCanter pentru DB Schenker

DB Schenker folosește un vehicul FUSO eCanter în Berlin din 2018, livrând mărfuri ambalate în centrul orașului. Din 2019, compania a adăugat alte vehicule electrice FUSO în flotele din Paris, Frankfurt și Stuttgart.

FUSO produce în prezent cele 36 de unități pentru DB Schenker la fabrica sa din Tramagal (Portugalia). În următoarele săptămâni, camioanele vor fi echipate cu suprastructuri de tip box cu lift în partea din spate. Livrările finale vor începe înainte de finalul acestui an.

DB Schenker va utiliza camioanele ușoare 100% electrice, cu motor de 129 kW și sarcină utilă de până la 3,2 tone, în operațiuni de distribuție din orașe majore precum Oslo, Copenhaga, Madrid, Salzburg, Viena, Hamburg, Roma și Milano. În total, camioanele electrice ale DB Schenker vor oferi livrări silențioase în 20 de orașe europene din Germania, Finlanda, Denemarca, Marea Britanie, Franța, Irlanda, Olanda, Norvegia, Austria, Spania și Italia.

Odată cu noile livrări către DB Schenker, FUSO eCanter își va face debutul pe piețele din Finlanda, Austria, Spania și Italia. Camionul de 7,49 tone are o autonomie de cel puțin 100 km. Încărcarea se poate face peste noapte, la curent alternativ sau curent continuu. Operațiunea poate dura doar 90 de minute la stațiile de încărcare rapide.

Cu această comandă, DB Schenker va deveni și cel mai mare client eCanter, cu 41 de unități în flotă. DB Schenker testează în prezent și un camion electric greu Mercedes-Benz eActros, în operațiuni în orașul Leipzig.

Adaugati comentariu