ZIM a lansat noua linie maritimă Levant - Black Sea Express
Home Logistică ZIM a lansat noua linie maritimă Levant – Black Sea Express
LogisticăMaritim

ZIM a lansat noua linie maritimă Levant – Black Sea Express

35

Compania israeliană ZIM a lansat o nouă linie maritimă de transport mărfuri, Levant – Black Sea Express (LBX), care face legătura între Egipt, Israel şi sud-estul Turciei către România şi Rusia.Acest serviciu este conceput pentru a extinde sfera atribuţiilor ZIM din regiune printr-o acoperire mai amplă a porturilor şi o sincronizare mai precisă între liniile principale ZIM care se conectează la Asia şi America.

Linia Levant – Black Sea Express a fost lansată pe 7 octombrie, din portul Haifa, cu prima navă care foloseşte această rută, CONTSHIP DON. LBX oferă o acoperire sporită a zonei Est Mediterane – Marea Neagră şi se va conecta cu serviciile internaţionale de transport pe distanţe lungi ale ZIM către Asia şi America prin porturile Said East si Haifa. De asemenea, va completa ruta săptămânală Israel – Turcia – Marea Neagră.

”Introducerea noului serviciu LBX în oferta comercială a DP World Constanța aduce rețeaua noastră regională la un nou nivel, cu un domeniu de aplicare și o acoperire îmbunătățită și conexiuni facile către liniile principale, toate adaptate pentru nevoile clienților noștri din regiune”, a declarat Rani Ben-Yehuda, ZIM EVP Cross Suez şi Atlantic BU.

LBX, operată în întregime de ZIM, va deservi prin rotaţie completă, prin cele trei nave ale sale care au o capacitate de 1.200 TEU fiecare, următoarele porturi: Port Said East – Alexandria – Mersin – Novorossiysk – Constanța – Aliaga – Mersin – Haifa – Port Said East.

LBX a fost lansat chiar în momentul în care a început sezonul de export citrice, în special pentru produsele agricole sezoniere exportate din Egipt şi din sud-estul Turciei către porturile Mării Negre. LBX a fost planificat pentru a satisface nevoile specifice ale clienților din regiune, inclusiv capacitatea suplimentară și încărcătura agricolă sezonieră, cu următoarele avantaje:
• Conexiune eficientă cu liniile principale din Asia și America
• Serviciu îmbunătățit pentru România cu timp de tranzit mai bun, 2 transporturi săptămânale către Asia și servicii directe în Israel
• Serviciu direct către Marea Neagră din Egipt și Turcia
• Transportul încărcăturilor frigorifice din Egipt și Turcia către porturile Mării Negre
• Capacitate suplimentară pentru piața din Rusia
• Acoperire mai amplă și apeluri suplimentare în Turcia

Transportul maritim este pentru România un catalizator al dezvoltării economice. Introducerea noii linii va duce reţeaua ZIM la un nou nivel servind în același timp economia românească printr-o fiabilitate sporită a transportului și servicii de top.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Maritim

Port Constanţa: dană suplimentară pentru cerealele ucrainene

Portul Constanţa va echipa o dană suplimentară pentru transbordarea cerealelor ucrainene, a...

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...