Volvo FH cu I-Save
Home Camioane Volvo FH cu I-Save, mai economic cu până la 7%
CamioaneTehnologie

Volvo FH cu I-Save, mai economic cu până la 7%

32

Volvo Trucks introduce modelul Volvo FH cu I-Save, care combină noul motor D13TC cu alte echipamente care țintesc reducerea consumului. Această soluție economisește cu până la 7% în operațiunile de transport pe distanțe lungi, fără a afecta manevrabilitatea camionului.Cererea de transport în Europa crește și camioanele parcurg distanțe din ce în ce mai lungi. În același timp, operatorii de transport se confruntă cu creșterea prețului la motorină, care pune o presiune pe profit.

”Volvo FH cu I-Save este răspunsul nostru la această provocare. Este o soluție completă care combină cele mai noi tehnologii ale noastre pentru a reduce substanțial consumul. Și totul fără a compromite felul în care se conduce camionul”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Baza lui Volvo FH cu I-Save este noul motor D13TC, cel mai eficient din istoria Volvo Trucks. El are pistoane cu un interior în formă de valuri, care îmbunătățesc combustia și cresc eficiența prin ghidarea energiei către centrul cilindrului. Excesul de energie din gazele de eșapament este apoi utilizat pentru a alimenta motorul prin intermediul unei turbine suplimentare pe traseul de evacuare, denumită unitate Turbo Compound.

Motorul D13TC produce cu până la 300 Nm mai mult cuplu, astfel încât el funcționează la turații mai mici și consumă mai puțin carburant pentru a menține viteza în trafic. Aceasta este o soluție ideală pentru clienții care folosesc camioanele pe distanțe lungi.

Alte echipamente ale I-Save sunt noile punți spate și un sistem I-See actualizat cu un software de schimbare a treptelor de viteză optimizat pentru aplicații pe distanțe lungi. Efectele combinate ale tuturor aceste tehnologii duc la o reducere a consumului cu până la 7% față de un camion similar echipat cu motorul D13 Euro 6D.

Volvo FH cu I-Save va fi disponibil pentru comandă pe piețele europene de la 11 martie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...