Video: Restaurarea unui camion vintage Scania

La centrul Scania din Gliwice (Polonia) există un vehicul care se remarcă în parcare. Nu este noua serie S sau un model tunat, ci un camion vintage Scania L85 Super din 1971, de 202 CP, restaurat impecabil.
camion vintage Scania L85 Super 1971 restaurat

Camionul este mândria și bucuria, dar mai ales rezultatul muncii depuse de Pawel Filipczyk, tehnician cu vechime de 10 ani în atelierul Scania din Gliwice. Pawel estimează că a efectuat aproximativ 1.500 de ore de manoperă pentru a restaura acest camion vintage Scania.

La ridicarea capotei camionului în parcarea atelierului, Pawel își amintește de sentimentul pe care l-a avut când a pornit pentru prima dată motorul. ”În timpul acestei aventuri au existat numeroase situații dificile, dar acestea au fost înlocuite la final de fericire și mândrie. Pornirea motorului pentru prima dată după restaurare a fost o experiență de neuitat”.

Se urcă în cabină și peste câteva secunde camionul prinde viață. ”Practic, motorul pornește doar dacă atingi cheia. Apoi, este de ajuns să pui piciorul jos și camionul pornește imediat de pe loc”.

Restaurarea acestui camion vintage a fost un vis vechi al tehnicianului de service, care a auzit de acest model L85 de la un prieten de la un atelier Scania din Austria. A decis imediat să îl cumpere, deși nu era sigur 100% la ce muncă se înhamă. ”Cel mai dificil lucru a fost să găsesc piese de schimb. La început a fost foarte anevoios, dar după o lună a reușit să facă rost de 80% din piesele necesare”.

Cu ajutorul colegilor săi de la Centrul de Service Scania din Gliwice, unde camionul a devenit un fel de mascotă, Pawel a terminat restaurarea în aproximativ 18 luni. ”În timpul reconstruirii, abia așteptam să îl conduc, iar această dorință se păstrează și acum. Fiecare călătorie este o plăcere specială”, spune Pawel cu un zâmbet de mulțumire.

Adaugati comentariu