Cel mai vechi camion DAF folosit DAF A1600 din1968
Home Camioane A fost găsit cel mai vechi camion DAF încă folosit
CamioaneVehicule speciale

A fost găsit cel mai vechi camion DAF încă folosit

72

În an aniversar, DAF a găsit cel mai vechi camion folosit încă în operațiuni comerciale: un DAF 1600 de 50 de ani al unei companii din Olanda.DAF a anunțat începerea căutărilor celui mai vechi camion într-un an special, în care compania celebrează 90 de ani de existență. Căutarea a fost lansată cu un material video distribuit pe rețelele de socializare în care apărea un vânzător de vite din Iranda ce conduce un camion DAF de la începutul anilor 80. Filmul a fost vizionat de aproape 500.000 de ori, anunțând o avalanșă de concurenți pentru acest titlu onorific. Concurenții au venit din toate colțurile lumii, dar cel mai vechi camion a fost găsit practic în curtea din spate a fabricii DAF din Eindhoven, în orașul Bakel.

DAF a primit o mulțime de anunțuri despre vehicule de la sfârșitul anilor 50 și începutul anilor 60, dar nu toate aceste camioane extraordinare îndeplineau condițiile de participare impuse de organizatori: câștigătorul trebuia să fie un camion folosit încă în mod regulat pentru transport comercial pe drumurile publice.

Astfel, cel mai vechi camion DAF a fost desemnat un vehicul folosit de compania de familie Hoefnagels, care îl folosește pentru a transporta jocuri de carnaval la târgurile din toată Olanda. Fotografia a fost trimisă pe pagina de Facebook a DAF de Frits și Nicky Hoefnagels, tată și fiu, în care apăreau nu mai puțin de patru camioane clasice DAF, toate aflate în stare foarte bună de funcționare.

”Folosim camioanele DAF pentru a transporta jocul Lunapark. Toate camioanele au fost noi la momentul achiziției. Lunapark intră la păstrare pe timpul iernii, dar de la începutul primăverii până toamna târziu mutăm această construcție impozantă din târg în târg, în fiecare săptămână”, explică Frits Hoefnagels.

”Pe lângă un DAF 2800 din 1975 și un DAF 1600 din 1971, avem și două modele A1600, recunoscute pentru aspectul asemănător unei broaște, din 1968 și 1969. Și nu le menajăm deloc. Suntem mândri că deținem cel mai vechi camion DAF operat încă în transporturi comerciale: un A1600 din 1968”, a spus și Nicky Hoefnagels.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Renault Trucks, Jumbo și SVZ testează prototipul electric „Oxygen”

Renault Trucks își continuă activitatea de cercetare și dezvoltare cu camionul său...

CamioaneNoutati

CNAIR extinde în alte șase județe restricțiile impuse pentru camioanele cu masa mai mare de 12 tone

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) extinde în alte şase...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...