renault-trucks lyon centru cercetare și dezvoltare
Home Camioane Renault Trucks va avea un nou centru de cercetare și dezvoltare
CamioaneTehnologie

Renault Trucks va avea un nou centru de cercetare și dezvoltare

9

Renault Trucks va construi un nou centru de cercetare și dezvoltare în Saint-Priest, lângă Lyon. Clădirea de 11.300 mp va fi una ecologică și va fi deschisă în prima jumătate a lui 2021.Proiectul major va crește importanța facilității din Lyon, al doilea cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare al grupului Volvo. Noua clădire face parte dintr-un program ambițios de 5 ani lansat de Renault Trucks și Grupul Volvo.

Scopul este de a aduce toți experții companiei împreună, într-un singur loc, în care să aibă cele mai bune condiții posibile. Diversele departamente vor lucra împreună într-o clădire complet reproiectată și reorganizată pentru a dezvolta proiecte ale Renault Trucks și ale altor mărci din grup.

Pentru a produce noi sinergii, a crește nivelul de inovare și a asigura succesul viitoarelor produse, noul centru de cercetare și dezvoltare din Saint Priest va găzdui peste 1.000 de experți din cei 1.400 de ingineri Renault Trucks din Lyon. Astfel, noua facilitate va deveni al zecelea centru de cercetare ca mărime din Franța. Inginerii și cercetătorii vor lucra împreună cu echipele de achiziții, pentru a accelera realizarea proiectelor de dezvoltare pentru viitoarele camioane.

O abordare complet nouă în clădirea de trei niveluri o va avea cooperarea dintre echipele din diferite sectoare de activitate. De la birourile cu spații deschise la zonele de creație, întreaga clădire a fost proiectată pentru a promova inovația și împărtășirea cunoștințelor.

Noua clădire va fi construită cu ajutorul unei companii specializate în dezvoltare sustenabilă și va consuma cu 25% mai puțină energie decât prevăd legile din Franța. Noul centru de cercetare a fost proiectat în concordanță cu standardul NF HQE Environmental Certification for Sustainable Buildings.

Pentru a optimiza investiția de 33 de milioane de euro a fost luată în calcul întreaga durată de viață a clădirii, inclusiv întreținerea, consumul de energie, administrarea deșeurilor, dar și consumabilele. Construcția noului centru de cercetare și dezvoltare va începe în vara lui 2019, iar livrarea este programată pentru prima jumătate a lui 2021.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...