renault-trucks lyon centru cercetare și dezvoltare
Home Camioane Renault Trucks va avea un nou centru de cercetare și dezvoltare
CamioaneTehnologie

Renault Trucks va avea un nou centru de cercetare și dezvoltare

53

Renault Trucks va construi un nou centru de cercetare și dezvoltare în Saint-Priest, lângă Lyon. Clădirea de 11.300 mp va fi una ecologică și va fi deschisă în prima jumătate a lui 2021.Proiectul major va crește importanța facilității din Lyon, al doilea cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare al grupului Volvo. Noua clădire face parte dintr-un program ambițios de 5 ani lansat de Renault Trucks și Grupul Volvo.

Scopul este de a aduce toți experții companiei împreună, într-un singur loc, în care să aibă cele mai bune condiții posibile. Diversele departamente vor lucra împreună într-o clădire complet reproiectată și reorganizată pentru a dezvolta proiecte ale Renault Trucks și ale altor mărci din grup.

Pentru a produce noi sinergii, a crește nivelul de inovare și a asigura succesul viitoarelor produse, noul centru de cercetare și dezvoltare din Saint Priest va găzdui peste 1.000 de experți din cei 1.400 de ingineri Renault Trucks din Lyon. Astfel, noua facilitate va deveni al zecelea centru de cercetare ca mărime din Franța. Inginerii și cercetătorii vor lucra împreună cu echipele de achiziții, pentru a accelera realizarea proiectelor de dezvoltare pentru viitoarele camioane.

O abordare complet nouă în clădirea de trei niveluri o va avea cooperarea dintre echipele din diferite sectoare de activitate. De la birourile cu spații deschise la zonele de creație, întreaga clădire a fost proiectată pentru a promova inovația și împărtășirea cunoștințelor.

Noua clădire va fi construită cu ajutorul unei companii specializate în dezvoltare sustenabilă și va consuma cu 25% mai puțină energie decât prevăd legile din Franța. Noul centru de cercetare a fost proiectat în concordanță cu standardul NF HQE Environmental Certification for Sustainable Buildings.

Pentru a optimiza investiția de 33 de milioane de euro a fost luată în calcul întreaga durată de viață a clădirii, inclusiv întreținerea, consumul de energie, administrarea deșeurilor, dar și consumabilele. Construcția noului centru de cercetare și dezvoltare va începe în vara lui 2019, iar livrarea este programată pentru prima jumătate a lui 2021.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...