Vânzările de camioane noi MAN au crescut cu 35% în 2018

MHS Truck & Bus Group a anunțat că vânzările de camioane noi MAN au crescut, în 2018, cu 35% față de anul precedent, în contextul creșterii pieței totale de vehicule comerciale grele cu doar 14%.
MHS Truck&Bus vânzări de camioane noi MAN 2018

Cota de piaţă înregistrată în 2018 de MHS Truck & Bus Group la vânzările de camioane noi de peste 16 tone a fost de 19%, după ce s-au eliminat înmatriculările de vehicule vândute de organizațiile din afară. Aceasta a reprezentat o creștere de 35% pentru vânzările de camioane noi în comparație cu anul precedent. De asemenea, grupul a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 120 milioane de euro, cu 30% mai mare față de 2017.

MHS a livrat în 2018 și câteva flote de peste 30 de unități. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internațional. De asemenea a fost înregistrată o creștere de 2,4% față de anul precedent pentru vânzările de vehicule specializate din gama medie și mare. Modelul cel mai solicitat a fost autotractorul MAN TGX 18.500 EfficientLine3, precum și basculanta MAN TGS 41t 8×4.

În 2018, MHS Truck & Bus Group a oferit clienților săi trei ediții speciale de autotractoare destinate transportului internațional, acestea având dotări speciale, în funcție de ediția aleasă: Ediția Centenară, Ediția FC Viitorul MAN, Ediția Bavareză.

Pe segmentul autocarelor și autobuzelor, compania a livrat un număr de 12 unități, dintre care 8 unități au fost destinate licitațiilor.

Activitatea grupului în domeniul camioanelor rulate a fost de succes în 2018, fiind livrate aproximativ 400 unități. Optimizarea continuă a platformei online de prezentare a ofertelor de camioane rulate disponibile în stoc permite accesul extrem de facil al clienților la toată gama de oferte disponibile. Cele mai multe vânzări au fost realizate în centrele second hand din Otopeni, Sibiu, Brașov și Timișoara.

Creșteri pentru cei mai importanți indicatori s-au înregistrat și în activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group, și anume: creștere a intrărilor în service cu 4% față de 2017, precum și o creștere a orelor de manoperă prestate cu 10% față de anul precedent. Vânzările de piese și accesorii originale realizate prin rețeaua națională MHS Truck Service au crescut, în 2018, cu 12% față de 2017. O îmbunătățire semnificativă, care atestă încrederea clienților MHS Truck Service, o reprezintă dublarea contractelor de service Comfort și ComfortPlus încheiate în 2018.

Anul 2019 reprezintă un an dedicat dezvoltării investițiilor aferente rețelei naționale de service-uri MHS Truck Service. Astfel, un nou centru de competență MAN va fi deschis în partea de vest a țării, la Oradea, acesta oferind atât servicii de vânzare cât și servicii de After Sales clienților săi din zona respectivă.

MHS Truck & Bus Group se va concentra, la fel ca și în anul precedent, pe îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite. ”În ceea ce privește anul 2019, dorim să avem acceași performanță din anul precedent. De aceea, pe lângă produsele premium, fiabile oferite clienților, lucrăm constant la îmbunătățirea serviciilor de After Sales pentru a asigura simplificarea activităților derulate de companiile acestora”, a declarat Claudia Iordache, CEO al MHS Truck & Bus.

Pachetul de servicii After Sales include MAN Mobile 24, contractele de service special concepute ținând cont de specificul activității clienților, oferte speciale pentru piesele originale MAN și manoperă, precum și garanție extinsă 24 de luni pentru piesele originale MAN, ecoline și accesoriile originale MAN, garanția fiind disponibilă atât la nivel european cât și la nivel internațional.

Adaugati comentariu