De la 1 iunie, fără derogări de la perioadele de conducere în UE

Începând de la 1 iunie 2020 se reaplică prevederile Regulamentului (CE) 561/2006 în statele care au introdus derogări de la perioadele de conducere și de odihnă, inclusiv România.
De la 1 iunie, fără derogări de la perioadele de conducere în UE 5 ani de închisoare pentru patronul

Țările care au introdus în ultimele luni derogări de la perioadele de conducere și de odihnă sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Elveția, Cehia, Germania, Grecia, Spania, Finlanda, Croația, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Suedia și Slovacia.

În conformitate cu art. 1 punctul 2 din decizia nr. 2832/29.4.2020 emisă de Comisia Europeană, România este autorizată până la data de 31 mai 2020 să acorde următoarele derogări de la aplicarea Regulamentul (CE) nr. 561/2006:

  • creșterea de la 9 la 11 ore a timpului de conducere zilnic maxim admisibil;
  • creșterea până la cinci ore și jumătate a perioadei maxime de conducere după care este necesară o pauză de 45 de minute;
  • reducerea perioadei minime admisibile de repaus zilnic de la 11 la 9 ore;
  • amânarea perioadelor de repaus săptămânal, astfel încât fiecare astfel de perioadă să poată să înceapă cel târziu la sfârșitul a șapte perioade de 24 de ore de la sfârșitul perioadei de repaus săptămânal precedente.

Începând cu 1 iunie 2020 (ora 00:00) se vor aplica integral prevederile Regulamentului (CE) 561/2006, eliminându-se orice derogări de la perioadele de conducere și de odihnă.

Citește și:

Parlamentul European a votat prelungirea valabilității permiselor și atestatelor

Totul despre tranzitarea Ungariei. Vămi deschise și cum pot fi folosite

Măsuri de relaxare de la 1 iunie: se reiau cursele internaționale de autocare

Cele 10 măsuri de relaxare a restricțiilor de la 1 iunie

Adaugati comentariu