UTA permite procesarea datelor pentru noul sistem DarsGo din Slovenia

Clienții UTA au deja posibilitatea de a monta pe vehicule noile unități OBU pentru sistemul de taxare DarsGo din Slovenia. Dispozitivele pot fi acum ridicate de la stațiile de service ale Dars, Petrol, OMV și MOL, cu cardul UTA Full Service.
DarsGo OBU Slovenia

Pe data de 1 aprilie pornește noul sistem de taxare DarsGo din Slovenia, iar șoferii autovehiculelor cu masă totală admisă mai mare de 3,5 tone nu mai pot utiliza mijloacele de acceptare anterioare (dispozitivul de taxare ABC și cardul Dars).

”Ca țară de tranzit către Europa de Sud-Est, Slovenia joacă un rol important pentru multe firme. Din acest motiv, ne bucurăm că putem oferi clienților noștri mai multe motive pentru a se pregăti optim pentru pornirea DarsGo”, explică Volker Huber, CEO la UTA.

Pentru facturarea taxelor de drum poate fi folosită atât o variantă prepay, cât și una postpay. În cazul metodei postpay, dispozitivul OBU DarsGo este conectat cu cardul UTA Full Service, iar facturarea este astfel automatizată în mare măsură. Clienții UTA care doresc să economisească timp pot să efectueze deja o parte din procesul de înregistrare pe portalul web DarsGO, înainte de pornirea oficială la 1 aprilie. Aceștia primesc apoi dispozitivul OBU în schimbul prezentării la o stație de service Dars a unui certificat de ridicare, precum și a unei copii a permisului de conducere.

Taxa de drum slovenă este valabilă pe toate autostrăzile și drumurile expres din țară – în total sunt supuse obligației taxei de drum mai mult de 600 km. Valoarea taxei depinde de clasa autovehiculului, a clasei de emisii EURO și a distanței parcurse.

Mulțumită modului Free-Flow, noul sistem de taxare DarsGo permite o procesare fără bariere: autovehiculele de peste 3,5 tone nu trebuie să mai oprească la stațiile de taxare, facturarea fiind efectuată automat în toată Slovenia prin intermediul noului dispozitiv OBU.

Pentru autovehicule de sub 3,5 tone nu se schimbă nimic: clienții UTA pot folosi în continuare cardurile lor UTA (Full Service sau Full SELECT) la benzinăriile din Slovenia, pentru a primi o vignetă.

Adaugati comentariu