Întârzieri la frontiera cu Bulgaria între 8 și 10 aprilie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, în perioada 8 aprilie 2018 (ora 20:00) - 10 aprilie 2018 (ora 08:00), se vor înregistra întârzieri la trecerea prin punctele de frontieră din Bulgaria.
Pod Giurgiu-Ruse vama Bulgaria

Potrivit sursei citate, Agenţia „Vămi” din cadrul Ministerului bulgar al Finanţelor urmează să întreprindă demersurile şi acţiunile tehnice necesare întreţinerii programului model ”Taxe de drum şi regim de autorizare”, parte a Sistemului Informaţional Integrat Vamal bulgar. Din cauza acestor demersuri şi activităţi tehnice, toate punctele de trecere a frontierei bulgare aflate la frontierele interne şi externe, pe sensurile de intrare şi ieşire, vor lucra în regim special, ceea ce va determina creşterea duratei de prelucrare a documentelor persoanelor şi mărfurilor supuse controlului de frontieră, adică timpi măriţi de aşteptare la trecerea prin punctele de frontieră bulgare.

Agenţia ”Vămi” va întreprinde măsurile necesare prevenirii formării de coloane de autovehicule şi aglomerării punctelor de trecere a frontierei bulgare, manifestând o atenţie deosebită pentru fluidizarea, pe cât posibil, a traficului de autoturisme şi automarfare.

”Se recomandă firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri, care tranzitează teritoriul bulgar, să ia măsurile adecvate în vederea organizării deplasărilor şi a programului de lucru al şoferilor. De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care vor tranzita orice puncte de frontieră ale Republicii Bulgaria să ia în considerare timpii măriţi de aşteptare la controlul de frontieră al documentelor”, arată reprezentanţii MAE.

CITEȘTE ARTICOLUL COMPLET PE FLOTEAUTO.RO!

Adaugati comentariu