UNTRR solicită ridicarea restricției pentru camioane pe DN1

UNTRR solicită ridicarea restricției pentru camioane pe DN1 restricțiile Ploiești - Brașov

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MT), Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ridicarea restricției de circulație pentru camioane cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone pe drumul naţional DN1 (E60), pentru sectorul km 67+400 Ploieşti (intersecţie DN1 cu DJ236) – Braşov (intersecţie DN1 cu DN1A).Conform reprezentanților transportatorilor, ridicarea restricției pentru camioane de pe DN1 se impune deoarece activitatea turistică în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei a fost suspendată. Având în vedere necesitatea spitalelor și magazinelor pentru aprovizionare, traseul Ploiești – Brașov pe DN1 este mult mai rapid, iar mărfurile pot ajunge într-un timp mai scurt în localitățile din centrul țării.

Din cauza crizei provocate de noul coronavirus, mai toate țările din Uniunea Europeană au ridicat restricțiile de circulație, astfel că UNTRR solicită suspendarea tuturor restricțiilor care nu vizează siguranța rutieră, cum ar fi un pod afectat sau un sector de drum aflat în reparații.

Totodată, UNTRR solicită Asociației Municipiilor din România (AMR) suspendarea restricțiilor de acces în orașe, pentru a permite aprovizionarea. ”Reamintim autorităților că pandemia de coronavirus a perturbat traficul de mărfuri în toată Europa, înregistrându-se timpi de așteptare de zeci de ore la frontiere. Mărfurile esențiale trebuie să ajungă cât mai repede în spitale și magazine, astfel că nu se mai impune menținerea anumitor ore destinate accesului în orașe”, se arată în comunicatul UNTRR.

Adaugati comentariu