UNTRR cere facilități de deplasare pentru șoferii profesioniști
Home Transportatori UNTRR cere facilități de deplasare pentru șoferii profesioniști
Transportatori

UNTRR cere facilități de deplasare pentru șoferii profesioniști

37

UNTRR solicită Comisiei Europene și Guvernului ca șoferii profesioniști români care dețin atestat, card tahograf și contract de muncă la firmele de transport rutier să se poată deplasa cu avionul, microbuzul sau autoturismul personal către camioanele aflate în Europa de Vest.În contextul crizei europene determinate de pandemia COVID-19, firmele de transport rutier internațional dețin un rol vital pentru funcționarea sistemelor medicale și de alimentație publică în România și în UE. În acest sens, ar trebui să fie permisă deplasarea pentru șoferii profesioniști români pentru preluarea camioanelor care operează transporturi internaționale în Europa de Vest, cu respectarea prevederilor contractuale și ale legislației europene privind transporturile rutiere.

Conform UNTRR, sunt peste 150.000 de șoferi români care operează camioane în Europa de Vest și care lucrează atât pentru firme românești, cât și pentru firme din alte state membre UE. În UE, aproape 80% din mărfuri sunt transportate pe cale rutieră, astfel că blocarea transporturilor rutiere de mărfuri va crea efecte imediate și catastrofale iremediabile prin oprirea producției și comerțului.

”UNTRR solicită autorităților măsuri pentru fluidizare a traficului la frontierele de intrare în România, pentru ca mărfurile esențiale precum medicamentele, alimentele și echipamentele să nu rămână blocate, afectând astfel lanțul de aprovizionare și soluțiile de tratament medical pentru populație. Totodată, UNTRR solicită Comisiei Europene stabilirea de coridoare europene pentru transportul medicamentelor, echipamentelor și alimentelor și să nu mai lase loc de interpretări și abuzuri din partea statelor membre. Criza noului coronavirus este o problemă europeană, iar statele membre UE trebuie să reacționeze în comun, în mod coordonat, în fața problemelor comune, ținând cont de interdependența activităților economice dintre acestea și cu restul economiei globale. UNTRR consideră că este imperios necesar ca această abordare să înceapă acum, în timp real, fără să se aștepte finalul acestei crize pentru a realiza proceduri pentru o eventuală criză similară în viitor”, se arată în comunicatul UNTRR.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FeroviarTransportatori

Restricții de viteză la trenuri

Din cauza caniculei și disconfortului termic accentuat ce se înregistrează pe toate...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...