Home Autobuze Un autobuz cu hidrogen marca Solaris va circula până pe 2 decembrie în Capitală
Autobuze

Un autobuz cu hidrogen marca Solaris va circula până pe 2 decembrie în Capitală

30

Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public, anunță prezența unui autobuz Urbino 12 cu hidrogen în București. Este vorba despre o colaborare cu Societatea de Transport București STB S.A. și Primăria Municipiului București.

Astfel, cetățenii Capitalei au ocazia să circule cu autobuzul cu hidrogen marca Solaris în perioada 24 noiembrie – 2 decembrie pe traseul liniei 336.  Scopul este familiarizarea cu cea mai nouă tehnologie de propulsie. Dar și conștientizarea eficienței folosirii hidrogenului ca sursă de energie complet curată. Și a diminuării emisiilor poluante de dioxid de carbon.

Tur național Solaris

Această acțiune face parte dintr-un tur național început de Solaris în luna octombrie 2021. Prin intermediul acestuia un autobuz cu hidrogen este prezentat în douăsprezece orașe din România.

Turul autobuzului Solaris Urbino 12 cu hidrogen prin cele douăsprezece orașe din România este realizat în colaborare cu Linde Gaz România. Partener care asigură alimentarea acestuia cu hidrogen.

„Pentru o perioadă de mai bine de o săptămână, punem la dispoziția călătorilor din Capitală un autobuz Solaris cu hidrogen. Aceasta este cea mai sustenabilă tehnologie în industria de transport public. Și vor avea posibilitatea să îl testeze pe traseul liniei 336. Prin acest demers, sperăm să convingem autoritățile bucureștene să adopte această soluție inovatoare, disponibilă deja în mai multe orașe europene, cu beneficii importante din punct de vedere al costurilor, dar și a protecției mediului înconjurător. Mai mult decât atât, componenta ecologică ce îl definește garantează o experiență de călătorie complet lipsită de emisii poluante, care pe viitor va avea un impact pozitiv semnificativ în calitatea vieții cetățenilor”, a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris Bus & Coach România.

Atuurile autobuzului cu hidrogen

Autobuzul Solaris cu hidrogen este caracterizat de un nivel scăzut de zgomot în timpul deplasării. Astfel că garantează o experiență plăcută de călătorie atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri. Mai mult, confortul pasagerilor va fi asigurat și de o serie de beneficii precum:

  • sistemul de climatizare
  • camerele de supraveghere
  • sistem modern de informare
  • reîncărcrea dispozitivele mobile în porturile USB disponibile
  • rampă și compartiment pentru scaune cu rotile pentru persoanele cu mobilitate redusă.

În ceea ce privește caracteristicile sale tehnice, autobuzul Solaris cu hidrogen folosește un set de celule de combustie pentru a genera energie. Hidrogenul furnizat celulelor de combustie este transformat în electricitate. Care, la rândul său, alimentează direct sistemul de acționare a autobuzului.

Acesta constă într-o punte motoare cu acționarea în roți. Autobuzul este, de asemenea, echipat cu o baterie Solaris High Power, care acționează ca o instalație suplimentară de stocare a energiei electrice.

Hidrogenul necesar pentru propulsare, furnizat de Linde Gaz în cazul acestui proiect, este stocat în stare gazoasă în rezervoare de ultimă generație, plasate pe partea superioară a autobuzului. Singurele subproduse generate în timpul funcționării autobuzului sunt căldura și apa sub formă de vapori, fapt pentru care vehiculele nu eliberează substanțe nocive pentru mediu.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...