Truck Tower, soluția pentru criza de locuri de parcare

Un fost șofer de camion a găsit soluția pentru criza de locuri de parcare din Europa: Truck Tower. Studiul de fezabilitate arată că până la trei camioane grele pot parca unul deasupra celuilalt în aceste turnuri, iar șoferii dispun în plus de camere de cazare.
Truck Tower, soluția pentru criza de locuri de parcare

Dezvoltatorul conceptului Truck Tower este ​​Leonid Kuhn, un fost șofer de camion. Acesta lucrează acum la Abona, un specialist în soluții software pentru industria de logistică. ”Dezvoltarea pe verticală este o soluție. la urma urmei, deoarece există un spațiu limitat pentru locurile de parcare pentru camioane”, spune Leonid Kuhn.

Potrivit companiei Abona, conceptul Truck Tower este adecvat pentru camioane de până la 40 de tone. Până la 3 vehicule pot parca unul deasupra celuilalt în aceste turnuri. Mecanismul patentat generează energie în momentul în care camioanele mai grele le împing pe cele mai ușoare. Energia este produsă prin mișcarea pe verticală a camioanelor. Sistemul de panouri fotovoltaice de pe acoperiș și fațade generează o cantitate suplimentară de energie. De exemplu, vehiculele frigorifice se pot conecta la rețea pentru a răci încărcătura pe timpul nopții, fără a mai fi nevoie să funcționeze un motor. În plus, camioanele și încărcătura lor sunt securizate în timpul pauzelor.

De asemenea, șoferii care vor parca în Truck Tower pot beneficia și de cazare în timpul pauzelor mai lungi. Ei vor fi cazați în camere de odihnă conectate cu locul de parcare. Camerele dispun de facilitățile atât de necesare șoferilor de camion, precum toaletă și duș.

Proiectul este încă în faza de planificare. Studiul de fezabilitate a fost completat, iar un patent al invenției există. Mai este însă destul timp până când conceptul va intra în studii pilot.

Adaugati comentariu