Trenurile Soarelui: CFR Călători introduce 40 de trenuri către litoral și Delta Dunării din weekend

CFR Călători dă startul programului estival de transport “Trenurile Soarelui” din 10/11 iunie. Turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe cu Litoralul și cu Delta Dunării. Acestea vor circula până la data de 11/12 septembrie 2022.

Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc. CFR Călători va oferi posibilitatea de a călători cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău. Dar și prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord. Aceasta se va face prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Astfel, timp de trei luni, vor exista:

 • 30 trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente) care pornesc din principalele orașe. Acestea vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc. Dintre acestea, 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
 • 38 de trenuri (19 dus/19 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul și retur. Este vorba despre15 perechi din București Nord, 12 perechi din București Băneasa – din care 3 perechi nu trec prin stația București Nord, 1 pereche din București Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 11 iunie 2022, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre capitală sau Constanța.

CFR Călători: Condiții de călătorie în Trenurile Soarelui

Durata călătoriei pe ruta București – Constanța este în medie de circa 2 ore și 20 minute. Un timp greu de atins de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului până în centrul Constanței.

Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere:

 • vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil
 • toalete ecologice
 • uși de acces și intermediare semiautomate
 • majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 12 ani.

De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă. Trenurile IR 1992 și IR 1990 Timișoara Nord/ Reșița Nord – Mangalia și retur au în compunere și vagoane de dormit climatizate, iar trenurile IR 1941 și IR 1942 Satu Mare/ Baia Mare/Cluj Napoca/ Târgu Mureș – Mangalia şi retur au în compunere și vagoane prevăzute cu spațiu amenajat pentru activitatea de bar.

Tarife

Biletele la trenurile CFR Călători sunt accesibile printr-o gamă variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități. Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare.

Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța la clasa a 2-a, la tren IR este de 59,60 lei, la tren Regio-Expres este 33,20 lei și la tren Regio este 30,30 lei.

La aceste tarife se aplică reduceri precum:

 • 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (de pe site sau aplicație) și de la automatele de vânzări bilete aflate în gările mari;
 • 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors;
 • o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație.
 • Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, dacă vor achiziționa biletele de la casele de bilete de pe secția Constanța – Mangalia.

Modalități cumpărare bilete

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoria, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație de 30 zile, utilizând următoarele canale de vânzare:

 • online de pe cfrcalatori.ro;
 • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
 • de la automatele de vânzare bilete din gări;
 • de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii sunt rugați să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Adaugati comentariu