Home Transportatori Feroviar Trenurile Soarelui: 40 de garnituri pentru litoral și Delta Dunării
FeroviarNoutatiTransportatori

Trenurile Soarelui: 40 de garnituri pentru litoral și Delta Dunării

37

.CFR Călători anunță că, începând cu data de 11 iunie, va lansa programul estival de transport „Trenurile Soarelui”. Până la data de 6 septembrie, turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri. Acestea vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.

Pentru ca toate regiunile ţării să fie conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători a pregătit un nou program.

Acesta constă fie în prelungirea spre Mangalia, din 11-12 iunie, a circulației unor trenuri care aveau ca destinație finală București Nord. Ca și în introducerea, din 25-26 iunie, de noi trenuri. Acestea vor avea ca destinație exclusivă litoralul Mării Negre și Delta Dunării.

Programul complet pentru Trenurile Soarelui

„Programul complet din 25/26 iunie este următorul: 38 trenuri directe (19 dus/19 întors) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe, vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc. Din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia. 32 de trenuri (16 dus/16 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul și retur. Sunt 12 perechi din București Nord, 3 perechi din București Băneasa, 1 pereche din București Obor. Pentru călătoria în Delta Dunării, din 12 iunie 2021, sunt disponibile trenurile RE 8007/RE 8653 și RE 8658/ RE 8008. Care vor asigura zilnic, pe întreaga durată a sezonului, legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, zilnic, 4 trenuri (2 dus/2 întors) vor circula între Medgidia și Tulcea”, anunță reprezentanții CFR.

Odată cu intrarea în vigoare a programului estival de transport, unele trenuri Regio vor avea programul de circulație modificat.

Durata de parcurs

Cele 4 trenuri de viteză (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688) circulă fără opriri intermediare între București Nord şi Constanța. Și ajung la destinație în două ore. Timp greu de atins în condiții legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului în centrul Constanței. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio este în medie de circa 2 ore și 20 minute.

Condiții de călătorie

Toate trenurile InterRegio estivale din programul Trenurile Soarelui sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil. Ca și cu instalații de climatizare. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în anul 2020, și chiar în 2021. Trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă. Vagoane restaurant sau vagoane prevăzute cu bar se află în compunerea trenurilor IR 1944/ IR 1948 şi IR 1945/ IR 1949 Satu Mare – Mangalia şi retur, IR 1994 și IR 1993 Craiova – Mangalia și retur, IR 1983 și IR 1984 București Nord – Mangalia și retur, IR 1686 și IR 1688 „Tomis Expres” Brașov – Constanța și retur.

Facilități pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări.

Tarife

Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța este de 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a și de 30,3 lei la tren Regio, clasa a 2-a. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors pasagerul beneficiază de 10% reducere. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor în avans reducerea este de până la 10% din tariful de transport. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, dacă vor achiziționa biletele de la casele de bilete de pe secția Constanța – Mangalia. La aceste trenuri InterRegio, pentru călătoria pe ruta Constanța – Mangalia și retur, vor fi valabile şi abonamentele emise pentru trenurile Regio de pe această secție.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Feroviar

România pierde 100 de milioane de Euro pentru trenurile cu hidrogen

Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară a ratat și a treia...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...