Home Transportatori Aerian Transportul aerian de mărfuri în declin
Aerian

Transportul aerian de mărfuri în declin

10

Transportul aerian de mărfuri (inclusiv poştă) a înregistrat, în primul semestru al acestui an, o scădere de 6,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Este vorba despre un declin de la 20.500 tone la 19.100 tone. Datele au fost centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Cele mai mari ponderi în ceea ce priveşte transportul aerian de mărfuri au fost consemnate pe aeroporturile Henri Coandă-Bucureşti, cu 5.700 tone mărfuri încărcate şi 8.100 tone descărcate. Urmează Avram Iancu-Cluj-Napoca, cu 1.100 tone mărfuri încărcate şi 1.500 tone descărcate. Locul trei revine aeroportului Traian Vuia-Timişoara. Aici s-au consemnat 900 tone mărfuri încărcate şi 1.800 tone mărfuri descărcate.

Transportul aerian de mărfuri în trimestrul doi

În trimestrul al doilea al acestui an, transportul aerian de mărfuri a fost de 4.400 tone mărfuri încărcate. Respectiv de 5.800 tone mărfuri descărcate. În total trafic, cea mai mare pondere a fost deţinută de traficul aerian internaţional. Cu 93,9% la mărfuri încărcate şi 95,5% la mărfuri descărcate.

Cele mai mari ponderi în ceea ce priveşte trasportul aerian de mărfuri s-au înregistrat pe aeroporturile Henri Coandă-Bucureşti, cu 3.300 tone mărfuri încărcate şi 4.200 tone descărcate, Avram Iancu-Cluj-Napoca, cu 600 tone încărcate şi 700 tone descărcate, şi Traian Vuia-Timişoara, cu 400 tone mărfuri încărcate şi 900 tone descărcate.

Reamintim, și transportul aerian de pasageri a scăzut, în primul semestru al acestui an. S-a înregistrat un declin cu 26,5% comparativ cu perioada similară din 2020. Respectiv de la 4.077.800 pasageri la 2.997.000 pasageri, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

Aerian

Aeroport de 400 de milioane de euro lângă București

O firmă românească, deținută de Mircea Tudor, inventatorul scannerelor pentru camioane și...

Aerian

Aeroportul Internațional Cluj a inaugurat o nouă platformă pentru staționarea avioanelor

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean...

AerianTransportatori

CNAB estimează un profit brut de aproape 500 de milioane de lei în acest an

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti estimează că va obţine un profit brut în...