Teste de iarnă cu camioanele electrice eActros și eEconic

Mercedes-Benz eActros și eEconic au ajuns în faza de prototipuri apropiate de producția de serie. În luna februarie, camioanele electrice cu baterii au fost testate în condiții de zăpadă și gheață, atât în operațiuni de transport, alături de clienți, cât și pe circuit.
Teste de iarnă cu camioanele electrice eActros și eEconic

Inginerii Mercedes-Benz Trucks au supus camioanele eActros și eEconic la o serie de teste în Jura Șvabă, în frigul pătrunzător din luna februarie. Experții au acordat o atenție deosebită comportamentului bateriilor și sistemului de propulsie electrică în condiții meteo extreme. Sistemele de management termic și energetic au fost de asemenea testate intensiv.

Aceste sisteme asigură că sistemul de propulsie și cabina sunt menținute la temperatura potrivită într-o manieră eficientă, chiar și când temperaturile exterioare sunt foarte scăzute. Modelul eActros a fost de asemenea testat cu succes, ca prototip, în operațiuni cu clienții, începând din 2018. Ultimele teste au demonstrat că eActros și eEconic pot opera și în condiții de iarnă.

Lansarea producției de serie a modelului Mercedes-Benz eActros pentru distribuție grea este planificată pentru acest an. Totuși, modelul de serie va avea performanțe superioare prototipului de față în aspecte precum autonomia, puterea sistemului de propulsie și sistemele de siguranță.

Producția de serie a modelului eEconic cu podea joasă, pentru operațiuni municipale, este programată pentru anul viitor. În prezent se planifică primele teste alături de clienți. Camionul va fi folosit în principal pentru colectare de deșeuri menajere.

Adaugati comentariu