Testare rapidă pentru Covid într-un laborator mobil MAN TGE
Home Noutati Testare rapidă pentru Covid într-un laborator mobil MAN TGE
NoutatiVehicule speciale

Testare rapidă pentru Covid într-un laborator mobil MAN TGE

5

MAN Truck & Bus a dezvoltat un vehicul inovator, în colaborare cu experții din sectorul de sănătate, care poate fi folosit ca laborator mobil pentru testare rapidă de depistare a infecțiilor cu Covid-19, bazat pe un model TGE.Laboratorul mobil este echipat să efectueze teste la fața locului în puncte care sunt sau pot deveni focare de infecție, cum ar fi școli, companii private, instituții publice sau centre de bătrâni, contribuind astfel la depistarea situațiilor care pot deveni periculoase în aceste condiții dificile din punct de vedere al siguranței sanitare.

Vehiculul de testare rapidă pentru Covid dispune de un echipament de diagnoză PCR Vivalytic de la Bosch Healthcare Solutions, care oferă rezultatele în maximum 39 de minute. Modelul dezvoltat de MAN vine și cu un alt avantaj, acela de a putea fi utilizat oriunde și de a putea fi mișcat rapid dintr-un loc într-altul. În plus, poate fi folosit pentru patru procese diferite: prelevarea testelor, efectuarea testelor, analizarea rezultatelor și comunicarea acestora, totul fiind făcut digital.

Rezultatele testelor PCR sunt transferate digital de pe echipamentul de testare în laptop-ul pe care se păstrează evidența persoanelor testate, rapoartele putând fi trimise apoi rapid către autoritățile sanitare responsabile, departamentelor de control și, desigur, persoanei testate.

Laboratorul mobil de test este disponibil în două variante, cu ampatament standard, de 3,5 tone, sau în versiunea mai mare, cu o greutate maximă admisă de 5,5 tone. Versiunea scurtă este echipată cu 16 dispozitive de test Vivalytic, Bosch fiind partener oficial al acestui proiect. Prelevarea testelor se face în afara vehiculului. Versiunea mai lungă permite prelevarea de teste și la interior, aceasta fiind dotată cu 8 dispozitive pentru analizarea testelor PCR.

Vehiculul mobil de test este echipat cu un motor diesel de 2 litri și 177 CP. Oțional, poate fi configurat cu tracțiune integrală și cu o cutie de viteze automată cu 8 trepte. Printre dotările standard se numără două uși laterale culisante sau sistem de aer condiționat. Opțional, vehiculul poate fi echipat cu două zone de teste, un stand de lucru pe calculator, conexiuni pentru curent de 220 V și un frigider pentru produse medicale.

Cu un astfel de vehicul se pot efectua peste 500 de teste pe zi, în puncte cheie. Primele două vehicule au fost produse și testate în luna octombrie, MAN obținând de toate autorizațiile necesare. Noile laboratoare mobile sunt deja disponibile pentru comandă.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Noua formulă de calcul a RCA pentru risc ridicat, operaţională

Noua formulă de calcul a primei RCA recomandate pentru categoria asiguraţilor cu...

Noutati

Karol Sokol preia funcția de Managing Director în cadrul Scania Black Sea Unit

Începând cu 1 aprilie, Benoît Tanguy, actualul Managing Director al Scania Black...

Noutati

USER: Reducere de 20% pentru înscrierea la cursuri online în domeniul expedițiilor rutiere de mărfuri

Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) acordă o reducere de 20%...