Connecting Europe Express a pornit la drum

Connecting Europe Express a plecat din Lisabona. Trenul va străbate, timp de peste o lună, întreaga Europă, cu opriri și în România. Călătoria se va încheia pe 7 octombrie.

Trenul va opri în peste 100 de orășele și orașe din 26 de țări în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni. În România va ajunge pe 17 septembrie. Traseul din România include opriri în Giurgiu, București, Brașov, Sibiu, Copșa-Mică, Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Curtici. Cu excepția Capitalei, unde va staționa timp de aproape o zi, opririle programate din celelalte stații nu depășesc 60 de minute.

Despre Connecting Europe Express

Connecting Europe Express este un tren creat special în cadrul Anului european al căilor ferate 2021. Scopul său este acela de a promova transportul feroviar. De-a lungul călătoriei, sunt prevăzute diverse evenimente pentru a întâmpina trenul în gările în care se va opri în Europa.

Persoanele pasionate de căile ferate vor putea urmări, de asemenea, dezbaterile care vor avea loc la bord, precum și conferințele privind politica UE în domeniul infrastructurii și rolul rețelei transeuropene de transport (TEN-T), care vor fi transmise în direct pe site-ul web al evenimentului de la Lisabona, București, Berlin și Bettembourg.

Vagoanele care alcătuiesc trenul au fost oferite de diferite companii feroviare europene. Unul dintre acestea, oferit de MAV (Ungaria), va găzdui o expoziție mobilă. Aceasta este organizată de Agenția Executivă pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA) și de întreprinderea comună Shift2Rail. În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate numeroasele tehnologii și inovații existente care îmbunătățesc experiența în sectorul feroviar și va arăta modul în care UE sprijină proiectele de infrastructură, arată Comisia.

Mai multe detalii despre traseu, aici.

 

Adaugati comentariu