Tehnologia continuă să îmbunătățească siguranța și productivitatea în construcții

construcții

Tendințele tehnologice din industria construcțiilor conduc la inovație și schimbare. Firmele de construcții care prioritizează adoptarea și își îmbunătățesc capacitățile de a oferi servicii excepționale vor lăsa concurența în urmă.

Pe măsură ce industria construcțiilor îmbrățișează digitizarea (convertirea formatelor analogice în cele digitale), firmele de construcții accesează diverse instrumente și resurse noi ce asigură îmbunătățirea siguranței și a productivității:

– Combinarea în timp real a datelor de la dispozitivele GPS, tehnologia de urmărire portabilă și aplicațiile de siguranță permite companiilor de construcții să măsoare siguranța generală a șantierului și să efectueze colectarea datelor prin drone, roboți și scanare laser.

De exemplu, buldoexcavatorul CASE folosește tehnologia SiteWatch ce permite operarea sa de oriunde, inclusiv din scaunul de la birou. Această soluție telematică are ca scop adunarea de informații critice despre performanța mașinii și localizarea sa, precum și punerea acestora la dispoziție cât mai repede.

– Sistemele de evitare a coliziunilor oferă alerte de proximitate și acoperire a unghiului mort pentru a ajuta la îmbunătățirea siguranței operatorilor de echipamente și a celor din jurul lor.

Tehnologia continuă să îmbunătățească siguranța și productivitatea în construcții

De exemplu, buldoexcavatorul CASE are integrat sistemul exclusiv ProControl de amortizare a balansării ce oprește brațul când și unde dorește operatorul. Fără nicio mișcare în plus, fără revenire, fără timpi de așteptare pentru stabilizarea brațului – doar control precis și receptiv al buldoexcavatorului.

– Potrivit unui studiu recent realizat de Research & Markets, piața imprimării 3D aplicată construcțiilor va înregistra o rată de creștere de 87,3% în următorii zece ani. Imprimantele 3D pot crea diferite elemente structurale, inclusiv metal, beton și compozit, iar gama de materiale și posibilități continuă să crească.

– Căștile de protecție sunt folosite pe șantier de zeci de ani și au rămas relativ neschimbate. Cu toate acestea, acum există o „revoluție a căștilor” în industrie. HexArmor a dezvoltat o cască cu un sistem de suspensie Kinetix care poate absorbi și direcționa impactul și reduce cu 40% sau mai mult din forța de impact decât alte căști.

– Echipamentele de siguranță purtabile, compatibile cu tehnologia, devin noua normă pe șantierele de construcții. De exemplu, Kenzen a dezvoltat o soluție de monitorizare continuă a sănătății muncitorilor pentru a prezice și a preveni accidentările forței de muncă din industria construcțiilor.

Deși industria construcțiilor este cea mai mare la nivel mondial, deținând 13% din produsul intern brut global, ea cunoaște cea mai lentă dezvoltare. Noile tehnologii ajută la accelerarea acestei creșteri.

De la progresele tehnologice până la deficitul de forță de muncă și întreruperile lanțului de aprovizionare, vă puteți aștepta să vedeți unele schimbări semnificative în industria construcțiilor care continuă să se extindă pe mai multe nivele. Vestea bună este că perspectivele industriei rămân relativ stabile. Pentru ca firma dvs. de construcții să rămână competitivă, este necesar să cunoască și să investească în adoptarea tendințelor vitale ce vor face diferența în această piață.

Adaugati comentariu