DAF deschide o fabrică în Eindhoven pentru camioanele sale electrice

DAF își extinde facilitățile de producție cu o nouă fabrică de asamblare a camioanelor electrice în Eindhoven, unde producția noii generații DAF XD și XF Electric va începe în această primăvară. 

Construcția acestei fabrici de camioane electrice a fost finalizată în optsprezece luni. DAF se așteaptă ca producția să crească la câteva mii de vehicule pe an în următorii câțiva ani. Un țel în conformitate cu cererea tot mai mare de camioane complet electrice.

Baza pentru fiecare camion DAF electric de nouă generație este un șasiu fără transmisie, dar cu o cabină. Acesta este fabricat pe linia principală de producție a camioanelor DAF. Dispozitivele rigide 4×2 și 6×2 și tractoarele 4×2 sunt apoi completate la camioanele electrice XD și XF într-un proces în opt pași pe linia de producție de asamblare a camioanelor electrice. 

Noua fabrică are de fapt două linii de asamblare. Pachetele de baterii sunt asamblate pe linia de sub-asamblare. În timp ce toate componentele de înaltă tensiune, inclusiv bateriile și transmisia, sunt montate pe șasiu pe linia principală de asamblare. Se efectuează apoi verificări amănunțite la stațiile finale pentru a se asigura că camionul este în perfectă stare de funcționare.

Ca și în cazul oricărui vehicul DAF, modelele XD și XF Electric sunt personalizate. Astfel că se potrivesc perfect cu dorințele fiecărui client în parte. Acesta este motivul pentru care liniile de transmisie electrice PACCAR sunt modulare. Pe lângă disponibilitatea a două motoare PACCAR EX (cu șase evaluări de performanță diferite), pachetele de baterii pot fi montate și în diferite poziții pe șasiu, în funcție de cerințele clientului. Acest lucru garantează o flexibilitate maximă.

DAF XD și XF Electric

DAF XD și XF Electric au fost lansate la târgul IAA de la Hanovra în septembrie 2022. Sistemele de propulsie PACCAR complet electrice oferă puteri între 170 și 350 kW (210 până la 480 CP). DAF oferă, de asemenea, o gamă de pachete de baterii folosind o abordare modulară.

Cel mai mic pachet conține două „șiruri” care împreună au o capacitate de 210 kWh și oferă o autonomie de până la 200 de kilometri. Cel mai mare are 5 „șiruri” cu o capacitate de 525 kWh. Acesta poate atinge o autonomie de peste 500 de kilometri.

Camioanele electrice sunt perfect echipate pentru încărcare rapidă. Și chiar și cel mai mare pachet de baterii poate fi încărcat de la 0% la 80% în puțin peste 45 de minute.

Noul DAF XD reprezintă un nou etalon în segmentul de distribuție datorită caracteristicilor de siguranță și eficiență de neegalat și confortului său excelent pentru șofer. De altfel, seria DAF XD a fost recent desemnată „Camionul internațional al anului 2023”. La numai un an după ce DAF XF, XG și XG ⁺  au fost desemnate „Camionul internațional al anului 2022”. ADN-ul unic al modelelor XD, XF, XG și XG⁺ este, de asemenea, o caracteristică standard a XD Electric și XF Electric.

Adaugati comentariu