Siguranță sporită cu ajutorul camioanelor autonome
Home Servicii Taxe de drum mai mari în 2020 în Europa
Servicii

Taxe de drum mai mari în 2020 în Europa

30

Mai multe țări din Europa au anunțat că vor aplica taxe de drum mai mari în 2020. Primele țări care au modificat tarifele sunt Austria și Belgia, iar din februarie și Franța, anunță TSG euroShell.Taxa de drum din Austria a fost majorată de la 1 ianuarie 2020, cu excepția tarifului pentru vehiculele Electrice/H2, care a fost redus cu aproximativ 60%. Creșterea cea mai mare va fi aplicată la vehiculele cu norma de poluare E6, de 3.83%. Noile tarife pot fi consultate aici.

Tot de la 01.01.2020, în Belgia se extinde rețeaua de drumuri taxabile cu încă 22 de km, în Regiunea Wallonia. Cele patru tronsoane suplimentare sunt: N224 (între Tubize și A8-E429), N246 (între Tubize și Waterloo prin Wauthier-Braine), N5g (șoseaua de centură Couvin), N610 (pe partea stângă a șoselei de centură Liège).

De asemenea, Regiunea Wallonia va aplica taxe de drum mai mari de la aceeași dată. Cea mai mare creștere este înregistrată pentru mașinile din segmentul 3,5-12 tone (+2,56%). Pentru camioanele de peste 32 de tone, cea mai mare creștere se va aplica pentru normele de poluare între Euro 0 si Euro 3, de 0,003 euro.

Aparatele de taxare funcționale în Belgia vor trebui corelate și ele cu noul plan tarifar. Pentru actualizarea rapidă a dispozitivelor, furnizorii aparatelor recomandă ținerea la priză începând cu 1 ianuarie 2020 chiar și când se circulă în alte țări. De regulă, actualizarea se face în aproximativ 3 ore.

Tot începând cu 1 ianuarie 2020, valoarea taxei anuale Eurovignette va crește pentru vehiculele cu norma de poluare Euro 5. Pentru Euro 6, tariful nu se modifică. Eurovigneta pentru o zi a crescut de la 8 euro la 12 euro pentru toate categoriile.

Și în Cehia, de la 1 ianuarie 2020, se vor adăuga 829 km de drumuri express la rețeaua de drumuri taxabile.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

DKV Mobility își extinde în continuare rețeaua de acceptare pentru combustibili alternativi

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...