Fuel Theft Alarm descurajează hoții de motorină

Scania a introdus sistemul Fuel Theft Alarm, cu senzor care monitorizează nivelul de carburant. Sistemul de alarmă este disponibil inițial pentru rezervoarele simple, iar în curând și pentru cele duble.
Scania Fuel Theft Alarm

De prea multe ori șoferii de camion găsesc capacul de la rezervor distrus și rezervorul gol. ”Deși paguba inițială este destul de mare, de multe ori este mai rău că acel camion nu mai poate efectua livrările planificate. Astfel, pot apărea penalizări”, spune Eric Ljunggren, Product Manager la Scania.

Dacă nivelul carburantului scade semnificativ, alarma este activată și emite un sunet puternic, același cu al sistemului de alarmă al camionului. Alarma se activează și în momentul în care capacul rezervorului este manipulat. Când este activat, sistemul monitorizează nivelul de carburant până la 65 de ore, dacă bateria principală a camionului este pornită. Clienții abonați la pachetul Control vor primi de asemenea un email, un sms și o notificare în portalul Scania Fleet Management.

Exemplul dat este al unei companii de transport din Franța, care are anual costuri de 12.000 de euro din cauza furturilor de motorină și a reparațiilor conexe. Și asta deoarece hoții nu se mulțumesc doar cu motorina, ci de multe ori sparg sau găuresc rezervoarele. Suplimentar, compania a decis să nu mai alimenteze vinerea, astfel încât rezervoarele să fie cât mai goale cât timp stau parcate la sfârșit de săptămână.

Poate cel mai mare avantaj al sistemului Fuel Theft Alarm este descurajarea potențialilor hoți. Un autocolant montat pe rezervor avertizează că acesta este protejat de un sistem de alarmă. Descurajarea este preferabilă, deoarece chiar și o încercare nereușită de furt poate duce la distrugerea capacului, care va trebui înlocuit.

”Șoferul și proprietarul camionului vor fi alertați dacă rezervorul de motorină este manipulat de o persoană străină. Astfel, furturile pot fi evitate total sau pagubele sunt diminuate”, mai spune Ljunggren.

Adaugati comentariu