Au fost livrate primele modele DAF CF Electric 6×2

Primele patru modele DAF CF Electric 6x2 pentru colectare de deșeuri au fost livrate companiei olandeze de reciclare ROVA, care le va folosi în orașul Zwolle. Vehiculele au un sistem electric de propulsie și o suprastructură complet electrică produse de VDL.
Au fost livrate primele modele DAF CF Electric 6x2

Au fost livrate primele modele DAF CF Electric 6x2De la finalul anului 2018, mai multe autotractoare DAF CF Electric 4×2 au fost testate în operațiuni de distribuție urbană de companii de top olandeze și germane și de lanțuri de supermarketuri. Între timp, DAF a început vânzările în serie mică a capului tractor CF Electric în Olanda, Belgia și Germania. Alte patru șasiuri electrice DAF CF Electric 6×2 intră acum în teste în operațiuni reale de colectare de deșeuri. Vehiculul cu 3 axe, de până la 28 de tone, oferă o sarcină utilă mai mare. De asemenea, a treia axă directoare oferă o manevrabilitate excenetă pentru operațiunile din centrele urbane. Vehiculele comandate de ROVA sunt echipate cu încărcătoare de gunoi laterale.

Au fost livrate primele modele DAF CF Electric 6x2Sistemul de propulsie VDL E-power montat pe autogunoierele DAF CF Electric 6×2 livrate recent oferă o putere de 210 kW și un cuplu de 2.000 Nm, la fel ca la versiunea autotractor. Capacitatea brută a pachetului de baterii este de 170 kWh, suficientă pentru acoperirea rutelor zilnice de colectare. În mod tipic, autogunoierele trebuie să revină la depou o dată la câteva ore pentru a descărca. În acel moment, bateriile pot fi reîncărcate la 80% din capacitate în doar 30 de minute.

”Modelul DAF CF Electric este la fel de bun și ușor de operat ca un camion convențional. Credem că este important să participăm de la început în tranziția energetică, pe măsură ce resursele naturale devin tot mai rare. Avem în ADN-ul nostru protejarea viitorului planetei. Utilizarea vehiculelor cu emisii reduse este o parte a planului nostru de sustenabilitate”, a declarat Marco van Lente, Director General al companiei ROVA.

 

Adaugati comentariu