Tariful transportului public bucureștean crește din august

Tariful pentru transportul public din București crește de la 1 august, după cum anunță Flote Auto. Preţul unei călătorii cu metroul sau cu transportul în comun de suprafaţă creşte la 3 lei. Iar un bilet comun STB/Metrorex va costa 5 lei, a anunţat, marţi, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Practic, Metrorex și Societatea de Transport București își armonizează oferta comercială de la 1 august. Ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din București și zona metropolitană. Un bilet la metrou va fi 3 lei, față de 2,5 lei în prezent. Iar un bilet la STB va fi 3 lei, față de 1,3 lei în prezent. Va exista un bilet comun Metrorex-STB de 5 lei. Acesta va oferi acces timp de 90 de minute la ambele rețele de transport.

Tariful pentru călătorii

  • O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei (acces pentru 90 minute în rețeaua supraterană, împreună cu un acces la rețeaua de metrou)
  • Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.
  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
  • Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun. Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele. Va exista un tarif comun de 140 de lei STB / Metrorex. Pentru șase luni tariful crește la 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex). Iar pentru 12 luni, la 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

În cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.

 

Adaugati comentariu