Stație LNG lângă sediul Iveco Magirus din Ulm

Rolande, una dintre cele mai mari rețele LNG din Europa, deschide oficial astăzi prima sa stație de alimentare cu CNG și LNG din Germania, situată lângă sediul Iveco Magirus AG din Ulm.
Stație de alimentare cu LNG lângă sediul Iveco Magirus din Ulm

Noua stație de alimentare cu CNG și LNG este situată pe strada Nicolaus-Otto din Ulm, nu departe de drumurile B311, B30 și B28 și chiar în fața sediului Iveco Magirus AG.

Construcția cu design futurist înlocuiește fosta stație mobilă de alimentare cu LNG, care a fost folosită de departamentul de teste al Iveco pentru alimentarea camioanelor. Inaugurarea vine la puțin timp după ce Germania a scutit pe încă trei ani, până la 31 decembrie 2023, camioanele de peste 7,5 tone alimentate cu CNG și LNG de la plata taxelor de drum.

Rolande a început să opereze stații de alimentare cu CNG și LNG pentru vehicule de transport în Olanda și apoi în Europa în 2010. În prezent, Rolande este unul dintre cei mai mari furnizori de LNG din Olanda și construiește o structură de alimentare și în Germania.

Stație LNG lângă sediul Iveco Magirus din UlmStația nouă va fi deschisă publicului non-stop, clienții urmând a alimenta singuri la cele două stații LNG și alte două CNG. Stația are o capacitate de până la 150 de vehicule pe zi, iar dimensiunile generoase o fac ușor de folosit de camioane. De exemplu, alimentarea camioanelor Iveco S-Way NP sau Stralis NP nu va dura mai mult decât în cazul modelelor diesel. Singura diferență este că șoferul trebuie să poarte echipament de protecție în timpul alimentării.

În prezent există 25 de stații LNG în Germania și 250 în Europa. Până la finalul anului, în Germania vor fi operaționale 70 de stații LNG.

Citește și:

Test Iveco Stralis NP 460: Fără frică

Test drive Opel Combo 1.4 Turbo CNG

Adaugati comentariu