Șoferilor de camion nu trebuie să le fie interzis din nou să utilizeze toaletele, după reluarea activităților

Asociațiile de transportatori fac un apel pentru companiile care își vor relua activitatea: șoferilor de camion nu trebuie să le fie interzis din nou să utilizeze toaletele.
Șoferilor de camion nu trebuie să le fie interzis din nou să utilizeze toaletele, după relansarea ecnomică

Începând din acest week-end, mai multe state europene, inclusiv România, relaxează măsurile de izolare. Încet-încet, tot mai multe afaceri se redeschid și activitățile economice vor reveni spre normal. Totuși, reluarea activităților se va face peste tot cu măsuri stricte de siguranță. Transportatorii fac un apel ca printre aceste măsuri de siguranță să nu se numere din nou și interzicerea accesului șoferilor de camion în toaletele companiilor la care fac încărcări și descărcări.

Apelul vine din Marea Britanie, dar poate fi extins la toată Europa. Asociația Transportatorilor Rutieri (RHA) avertizează companiile care își redeschid activitatea că trebuie să permită accesul șoferilor la toalete. RHA spune că nu ar trebui să se revină la situația nefericită de la începutul pandemiei, când șoferii au raportat că există companii care le refuză accesul la facilitățile sanitare, ca parte a strategiilor companiilor de a preveni răspândirea virusului.

”Nu vrem să mai vedem angajați exagerat de zeloși care cred că au dreptul să interzică accesul șoferilor la toaletele companiei, ca parte a planului de siguranță. Este o metodă nepotrivită și nesigură de a diminua riscul de infectare”, a declarat un oficial al RHA.

După acele cazuri, RHA a făcut și o sesizare la autoritățile de sănătate publică din Marea Britanie, care au confirmat că toți șoferii au dreptul să utilizeze toaletele și facilitățile de spălare din centrele logistice.

Citește și:

Containere cu toalete și dușuri pentru șoferii de camion

Krone susține inițiativa #Logistikhilft

O asociație din Spania cere ca șoferii să nu mai facă încărcare și descărcare

Legea privind starea de alertă a fost adoptată. Intrarea în vigoare, discutabilă

Adaugati comentariu