Șoferii pot mânca în restaurantele din parcări în 5 state germane

Asociația Germană a Parcărilor de Camioane (VEDA) a anunțat astăzi că șoferii profesioniști pot mânca în restaurantele din parcări din statele Brandenburg, Hessen, Rhineland-Palatinate, Schleswig-Holstein și Baden-Württemberg.
Șoferii pot mânca în restaurantele din parcări în 5 state germane

În Germania, restaurantele din parcări sunt în prezent închise la interior, dar mai multe landuri au anunțat excepții pentru șoferii profesioniști. Primul stat care a anunțat acest lucru a fost Baden-Württemberg, joi. Vineri, alte 4 state s-au alăturat inițiativei.

Excepția este stipulată în regulamentele individuale ale statelor respective privind stoparea pandemiei. VEDA a trimis scrisori către toți miniștrii de transport din landurile germane, cerând exceptarea șoferilor de la această regulă.

VEDA a mai precizat că va insista și pe lângă celelalte state germane pentru a emite o excepție de la regulă pentru șoferii de camion.

În primăvară, în perioada de carantină totală, restaurantele germane au putut funcționa doar în regim de preluare mâncare la pachet. Acest regim s-a aplicat și restaurantelor din parcări. Germania a inițiat de luni o stare de carantină parțială.

Adaugati comentariu