Germania începe să permită din nou circulația camioanelor duminica

Renania de Nord - Westfalia este primul land german care reintroduce circulația camioanelor duminica și în timpul sărbătorilor legale. După consultări cu reprezentanții industriei de transport și logistică, Ministrul federal de Transport Andreas Scheuer a cerut și celorlalte landuri să relaxeze interdicțiile de circulație pentru camioane.
Planuri CE pentru o relaxare în sectorul de transport Germania începe să permită din nou circulația camioanelor duminica

Circulația camioanelor duminica în Renania de Nord – Westfalia este permisă în perioada 31 Octombrie – 18 Ianuarie. Guvernul statului a luat această decizie pentru a crește eficiența lanțurilor de aprovizionare și disponibilitatea bunurilor de larg consum. Regulamentul se aplică și curselor la gol, dar deocamdată nu și transporturilor grele sau de mare capacitate.

Ca și celelalte state germane, Renania de Nord – Westfalia a permis circulația camioanelor în timpul crizei sanitare, din primăvară și până la finalul lunii August. Companiile din Saxonia Inferioară au cerut de asemenea o nouă excepție de la regula interdicției de circulație duminica.

Ministrul Federal de Transport, Andreas Scheuer, a cerut ieri o abordare uniformă a statelor în această problemă și relaxarea interdicțiilor de duminică. Ministrul a spus că deocamdată nu există probleme de aprovizionare, dar circulația camioanelor duminica ar aduce mai multă flexibilitate în lanțurile logistice. ”Este important să menținem Germania funcțională”, a spus Scheuer.

Germania a reintrodus de luni o carantină parțială, valabilă până la finalul lunii Noiembrie. Restaurantele s-au închis, iar hotelurile nu mai primesc turiști. Potrivit regulamentele, camioanele de peste 7,5 tone nu pot circula duminica și în timpul sărbătorilor legale între orele 0:00 și 22:00. Interdicția nu se aplică transporturilor de alimente proaspete și fructe și legume perisabile. Autoritățile landurilor responsabile pentru traficul rutier pot acorda excepții generale sau individuale de la aceste interdicții pentru camioane.

Adaugati comentariu