Prima combinație ADR de 50 de tone din Belgia
Home Camioane Prima combinație ADR de 50 de tone din Belgia
CamioaneVehicule speciale

Prima combinație ADR de 50 de tone din Belgia

46

Michel Petit & Fils, o companie de distribuție de carburanți din Baranzy (Belgia), folosește de puțin timp o combinație ADR cu masa maximă permisă de 50 de tone. Tractată de un model Volvo FH I-Save, semiremorca cisternă poate transporta 6.000 de litri de păcură în plus, reducând semnificativ consumul de tona transportată. Din mai 2018, în regiunea Wallonia din Belgia sunt permise combinații de 6 axe cu masă maximă de 50 de tone. În celelalte două regiuni, Flandra și Bruxelles, masa maximă admisă este de 44 de tone. Până de curând, era neclar dacă permisul se aplică și transporturilor de lichide sau substanțe periculoase. Michel Petit & Fils a cerut clarificări, iar răspunsul primit de la Ministerul Mobilității, în luna ianuarie, a fost unul pozitiv.

”Pe baza acestui răspuns, împreună cu Garage Arnould și producătorul de cisterne Stokota din Lokeren, am proiectat o remorcă de 12 metri lungime și am calculat distribuția optimă a încărcăturii. Este o premieră și pentru Stokota. Noua combinație ADR de 50 de tone ne permite să transportăm 43.000 de litri de păcură la o cursă, în loc de 37.000”, a declarat Jonathan Petit.

De tractarea combinației se ocupă un Volvo FH I-Save 6×4 de 510 CP, cu o axă liftabilă pentru cursele la gol. El înlocuiește un model FH Euro 5 de 500 CP care, cu 44 de tone, consuma în medie 38-39 de litri la 100 km. Noul FH I-Save consumă 34-35 de litri.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...