Sistemul de plată a parcării la Aeroportul Otopeni, modernizat

Sistemul de plată a Parcării Plecări de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” a fost modernizat. De la 1 septembrie, plata se face direct la ieşire, cu card bancar.

„Utilizatorii acestor parcări au la dispoziţie un sistem modern cu eliberatoare/cititoare de tichete de parcare, care include şi POS, precum şi funcţia LPR de recunoaştere a numărului de înmatriculare”, a transmis Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Modernizarea parcărilor de la aeroport a început, pe 15 mai 2021, şi este prevăzut a se încheia, în iunie 2023. În prezent, investiția de circa 3 milioane euro (fără TVA) este finalizată 85%, lucrările fiind realizate de Altimate. La finalizarea proiectului, plata parcării va putea fi efectuată şi printr-o aplicaţie mobilă, precum şi prin SMS.

Aeroportul dispune de 1.793 locuri de parcare publică, repartizate astfel: 437 locuri în Parcare Plecări, 588 locuri în Parcare Sosiri și 768 locuri în Parcări Termen lung.

Sistemul de plată inteligentă implementat de BCR

Banca Comercială Română a anunțat că a implementat sistemul de plată inteligentă. La accesul în incinta aerogării, sistemul emite la bariere un tichet cu cod de bare în baza căruia clientul va putea achita tariful parcării prin două metode:

  • fie direct la barierele de ieşire doar cu card bancar, fără să mai treacă pe la automatele de plată (la barierele de ieşire, sistemul integrat va identifica numărul de înmatriculare al autoturismului, va calcula şi va afişa imediat pe ecran suma de plată;
  • fie la unul dintre terminalele automate de plată instalate în parcari şi aeroport cu card sau cash.

În ambele situaţii, plata se poate face contactless. Și în acest caz sunt disponibile două metode. Prima este simpla apropiere a cardului bancar contactless. Cea de-a doua presupune utilizarea oricărui dispozitiv inteligent de tip telefon, ceas, brăţară, ce permite plăţi prin tehnologia NFC.

Călătorii au posibilitatea, de asemenea, să achite parcarea şi cash la automatele de plată.

Sistemul de plată cu card implementat de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcţionare reglementată de Mastercard şi VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume, de orice bancă, sub însemnele celor două organizaţii, poate fi utilizat pentru plata parcării de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Adaugati comentariu