S-au redus timpii de aşteptare la metrou

Metrorex anunţă că s-au redus timpii de aşteptare la metrou, iar intervalele de succedare a trenurilor se micşorează.

Circulaţia la metrou s-a desfăşurat în ultimele săptămâni cu un număr de sub 57 de trenuri, cât este prevăzut în graficul aprobat. Creşterea timpilor de aşteptare în staţii a fost determinată de diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom  Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare.

Nu a fost o surpriză. Compania franceză Alstom anunţa încă din luna iunie că ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanţă a flotei de metrou în luna iulie. Aceasta în condițiile în care Metrorex nu achită facturile restante. La acel moment, valoarea totală era echivalentă unui an de servicii prestate.

Noi timpi de așteptare la metrou

Potrivit companiei, circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară astfel:

  • Magistrala 1: 7 –8 minute;
  • Magistrala 2: 4 minute;
  • Magistrala 3:7-8 minute;
  • Magistrala 4: 7 minute;
  • Magistrala 5: 6 minute (12 minute relaţia Romancierilor – Valea Ialomiţei/ Râul Doamnei).

”Totodată activităţile de curăţenie a trenurilor de metrou vor fi reluate gradual de către prestatorul de servicii de mentenanţă şi salubritate”, precizează Metrorex.

Compania subliniază că ”reluarea activităţilor de revizii  şi de curăţenie vine pe fondul alocării de către Metrorex, cu sprijinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a sumelor de bani necesare pentru desfăşurarea optimă a activităţii de transport cu metroul, ca urmare a rectificării bugetului de stat pe anul 2022”.

Adaugati comentariu