Daimler Trucks: Lkw-Fahrer testen neue digitale Fahrzeugsysteme in mobilem SimulatorDaimler Trucks simulator mobil
Home Camioane Simulator mobil pentru testarea viitoarelor sisteme digitale
CamioaneTehnologie

Simulator mobil pentru testarea viitoarelor sisteme digitale

39

Inginerii de dezvoltare ai Daimler Trucks vor folosi în premieră un simulator mobil pentru testele cu utilizatori. Șoferii de camioane pot testa în simulator prototipuri ale viitoarelor meniuri de operare ale sistemelor digitale.Prototipurile sunt bazate pe sistemele existente în noul Mercedes-Benz Actros. Reacțiile primite de la testeri vor intra direct în programul de dezvoltare al Daimler Trucks. Laboratorul a fost montat în partea din spate a unui model V-Class. Acest simulator mobil va fi folosit în această lună în parcările de camioane din jurul orașului Stuttgart.

Vehiculul le va permite experților Daimler să întâlnească șoferii de camion în mediul lor obișnuit. Astfel se pot obține mai multe teste valide într-un timp mai scurt. Acest simulator mobil va folosi tehnologie de realitate virtuală de ultimă generație cu modele 3D și senzori pentru măsurători.

”Primele reacții primite de la șoferi sunt pozitive. Aceștia sunt încântați să fie implicați activ în dezvoltarea sistemelor pe care le vor folosi în viitor”, a declarat Christian Ballarin, șeful departamentului Daimler Trucks responsabil pentru Siguranță Activă, Condus Autonom și Conectivitate.

În timpul testelor, șoferii de camion vor purta ochelari 3D pentru realitate virtuală, unde vor vedea imagini digitale ale bordului camionului și situațiile de trafic. În plus, șoferii vor utiliza în volan multifuncțional real, conectat cu simularea 3D. În prima fază a acestor teste, inginerii Daimler vor investiga ușurința în utilizare a viitorului meniu de navigație al ecranelor din cabină și acceptarea portofoliului de aplicații de către șoferi.

Doi experți Daimler vor fi prezenți în timpul testelor pentru a observa și înregistra reacțiile și declarațiile șoferilor. În plus, mișcările acestora vor fi înregistrate de senzori. Selecția participanților este întâmplătoare, iar testele sunt total anonime.

Multimedia Cockpit, inima noului Actros

Noul Actros a avut premiera anul trecut, în septembrie, iar în luna mai a început producția de serie. Printre noutățile introduse se numără sistemul Multimedia Cockpit, care folosește două ecrane interactive care prezintă toate informațiile necesare, permit conectarea cu telefonul mobil, dar și instalarea de aplicații care susțin șoferul în activitatea sa de zi cu zi. Panoul de instrumente color și ecranul central tactil pot fi controlate de pe volanul multifuncțional, cu ajutorul butoanelor și zonelor tactile.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...