Scania și Girteka colaborează pentru a extinde transportul durabil

Parteneriatul ambițios pentru transport durabil al celor de la Scania și Girteka include ținta de livrare de până la 600 de vehicule electrice cu baterie în următorii patru ani.

Scania și gigantul european de transport Girteka anunță un nou parteneriat care viziează sustenabilitatea. Acordul este parte a angajamentului comun al celor două companii de a reduce emisiile din sectorul transporturilor.

Înțelegerea vizează livrarea a până la 600 de vehicule Scania cu baterii electrice către Girteka în următorii patru ani. În același timp, companiile vor colabora la stabilirea infrastructurii de încărcare și optimizarea soluțiilor legate de aceasta. Scopul este de a ajuta la reducerea emisiilor climatice ale clienților Girteka. Și de a le permite să o facă la costuri competitive.

Extinderea transportului durabil va fi realizată și prin implementarea de vehicule cu noul motor Scania Super. Unul care oferă economii de combustibil cu opt procente în comparație cu generația anterioară.

Scania și Girteka, focus și pe șoferi

De asemenea, acordul dintre Scania și Girteka va pune accent pe sustenabilitate și în ceea ce privește personalul. Companiile au convenit să lucreze împreună în domenii precum siguranța șoferilor și influența acestora în activitate.

„Suntem încântați să lucrăm cu Girteka. O companie care împărtășește obiectivul nostru de a face sistemul de transport mai sustenabil. Ne dorim ca în vânzările noastre camioanele electrice să dețină o cotă semnificativă în următorii ani. În acest scop, este esențial să colaborăm cu părțile interesate cheie din ecosistemul european de transport. De asemenea, este incitant să avem șansa de a lucra împreună cu privire la alte aspecte, inclusiv sustenabilitatea oamenilor”, spune Stefano Fedel, vicepreședinte executiv, șef de vânzări și marketing la Scania.

„Cooperarea cu Scania este următorul pas pe drumul nostru de a deveni o companie de logistică de Top 10 din Europa. Și dorim să ducem transportul rutier într-o direcție durabilă. Astfel, colaborăm cu Scania pentru a ne împărtăși experiențele și a pune umărul la dezvoltarea viitorului sistem de transport în Europa. O vom face printr-o diversificare a transportului rutier, în care vom implementa atât soluții eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cât și camioane electrice. Pentru a furniza servicii logistice la prețuri accesibile, bazate pe soluții durabile”, spune Mindaugas Pasilauskas, CEO ClassTrucks, compania de management al activelor de transport a Girteka.

 

Adaugati comentariu