Scania introduce o punte tandem liftabilă și decuplabilă
Home Camioane Scania introduce o punte tandem liftabilă și decuplabilă (video)
Camioane

Scania introduce o punte tandem liftabilă și decuplabilă (video)

23

Scania introduce RB662, o punte tandem liftabilă și decuplabilă opțional. Când este activată noua opțiune, consumul scade cu până la 6%, iar raza de bracare este redusă.

Ridicarea se face prin apăsarea unui buton din bord și durează mai puțin de 25 de secunde. Cu șasiu și anvelope normale, garda la sol a punții ridicate este de aproape 70 mm.

”Este o funcție foarte cerută de clienți din anumite aplicații. Când camionul merge descărcat, diferența de consum poate ajunge până la 6%, în funcție de aplicație. Este o reducere importantă, mai ales când se merge la gol 150-200 km, cum este deseori cazul în transportul de bușteni din Suedia. Alte avantaje suplimentare sunt scăderea uzurii anvelopelor și creșterea manevrabilității”, a declarat Bo Eriksson, Product Manager, Scania Trucks.

Această punte tandem liftabilă și decuplabilă Scania necesită o suspensie pneumatică ce va crește greutatea vehiculului cu 60 kg. Reducerea de consum poate fi atribuită în mare parte prin eliminarea fricțiunilor din interiorul axei deconectate și doar aproximativ 10% prin reducerea rezistenței la înaintare. Sunt disponibile trei versiuni de greutate ale tandemului, de 19, 21 și 26 de tone. Cu a doua axă ridicată, limita de greutate scade la jumătate: 9,5, 10,5 și 13 tone.

Opțiunea nu poate fi combinată în prezent cu punți cu reductor sau în configurații tridem. Ridicarea punții se face prin intermediul unui buton. Dacă greutatea este prea mare, pe panoul de instrumente este afișat un mesaj de avertizare, iar puntea nu este liftată. Ridicarea se poate efectua și în mers, la orice viteză.

”Estimăm că noua opțiune va fi inclusă pe multe specificații. Costul suplimentar poate fi amortizat rapid, datorită economiilor generate”, a mai spus Bo Eriksson.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...