Scania introduce o punte tandem liftabilă și decuplabilă (video)

Scania introduce RB662, o punte tandem liftabilă și decuplabilă opțional. Când este activată noua opțiune, consumul scade cu până la 6%, iar raza de bracare este redusă.
Scania introduce o punte tandem liftabilă și decuplabilă

Ridicarea se face prin apăsarea unui buton din bord și durează mai puțin de 25 de secunde. Cu șasiu și anvelope normale, garda la sol a punții ridicate este de aproape 70 mm.

”Este o funcție foarte cerută de clienți din anumite aplicații. Când camionul merge descărcat, diferența de consum poate ajunge până la 6%, în funcție de aplicație. Este o reducere importantă, mai ales când se merge la gol 150-200 km, cum este deseori cazul în transportul de bușteni din Suedia. Alte avantaje suplimentare sunt scăderea uzurii anvelopelor și creșterea manevrabilității”, a declarat Bo Eriksson, Product Manager, Scania Trucks.

Această punte tandem liftabilă și decuplabilă Scania necesită o suspensie pneumatică ce va crește greutatea vehiculului cu 60 kg. Reducerea de consum poate fi atribuită în mare parte prin eliminarea fricțiunilor din interiorul axei deconectate și doar aproximativ 10% prin reducerea rezistenței la înaintare. Sunt disponibile trei versiuni de greutate ale tandemului, de 19, 21 și 26 de tone. Cu a doua axă ridicată, limita de greutate scade la jumătate: 9,5, 10,5 și 13 tone.

Opțiunea nu poate fi combinată în prezent cu punți cu reductor sau în configurații tridem. Ridicarea punții se face prin intermediul unui buton. Dacă greutatea este prea mare, pe panoul de instrumente este afișat un mesaj de avertizare, iar puntea nu este liftată. Ridicarea se poate efectua și în mers, la orice viteză.

”Estimăm că noua opțiune va fi inclusă pe multe specificații. Costul suplimentar poate fi amortizat rapid, datorită economiilor generate”, a mai spus Bo Eriksson.

Adaugati comentariu