Scania Digital Twin, următorul nivel pentru întreținerea predictivă
Home Camioane Scania Digital Twin, următorul nivel pentru întreținerea predictivă
CamioaneNoutati

Scania Digital Twin, următorul nivel pentru întreținerea predictivă

48

Scania dezvoltă un instrument de ultimă generație pentru evaluarea performanțelor vehiculelor în timp real. Conceptul Scania Digital Twin este bazat pe date corelate și va duce întreținerea predictivă la următorul nivel.În prezent, Scania colectează o cantitate imensă de date despre vehicule și operațiunile sale de producție. În termeni reali, Scania dublează la fiecare doi ani cantitatea de date colectate.

Toate aceste informații sunt neprețuite pentru analizarea performanțelor și calității și proiectarea unor vehicule mai bune. Partea mai slabă este evaluarea datelor în timp real. Răspunsul Scania la această problemă este adoptarea unei tehnologii de ultimă generație pentru integrarea datelor.

Tehnologia este asemănătoare cu cea pe care o folosim zilnic în cadrul motoarelor de căutare pe internet. Nenumăratele informații sunt identificate și corelate în câteva milisecunde pentru a prezenta utilizatorului un rezultat cât mai relevant.

În acest contect, conceptul de date trebuie să fie precizat și definit, iar relațiile dintre termeni stabilite. De exemplu, toate informațiile despre sistemul de frânare vor fi grupate la termenul ”frânare”. Aceste concepte sunt colectate în ”grafice de cunoștințe”, baza conceptului de date interconectate.

”Conceptul poate fi comparat cu o cursă de Formula 1. Echipa are date complete despre performanțele din trecut, dar are nevoie de date în timp real pentru a lua decizii în timpul cursei”, a declarat Stefan Telhammar, specialist în integrarea serviciilor în cadrul departamentului IT al Scania.

Datele sunt stocate în mod convențional, dar sunt dublate în format digital. Astfel, informația transmisă este mereu cea mai recentă disponibilă. Conceptul Scania Digital Twin poate fi utilizat pentru a dezvolta relații mai complexe și de lungă durată cu clienții. Cu alte cuvinte, conceptul poate fi folosit pentru extinderea modelelor de afaceri.

”Știm că viitorul constă în combinarea și integrarea informațiilor, esențiale pentru dezvoltarea unor ecosisteme mai bune de transport și logistică. Vehiculele noastre sunt deja conectate și avem nevoie să obținem același nivel de penetrare și în cadrul proceselor noastre de producție”, a mai spus Telhammar.

Scania digital twin”În urmă cu doi ani, departamentul IT al Scania a început integrarea datelor pentru a obține informații în timp real. Am început de jos și am dezvoltat această tehnologie, care are avantajul colectării datelor într-un singur format. Aceasta este frumusețea conceputului”, a spus și Tanuja Gupta, membră a aceluiași departament.

În prezent se efectuează teste, iar primele aplicații vor fi implementate până în 2021. ”Acestea sunt primele faze, dar am început să monitorizăm o mașină de tăiat cu comandă numerică în producție pentru a determina uzura și performanțele. Și vor urma multe altele”, a mai spus Gupta.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...