Scania livrează alte 7 camioane cu pantograf pentru testele de lângă Frankfurt
Home Camioane Scania livrează alte 7 camioane cu pantograf pentru testele de lângă Frankfurt
CamioaneTehnologie

Scania livrează alte 7 camioane cu pantograf pentru testele de lângă Frankfurt

108

Prima porțiune de autostradă electrificată din Germania, de pe A5 (lângă Frankfurt), va fi extinsă cu aproape 7 km, iar Scania va livra alte 7 camioane hibrid cu pantograf pentru teste.

În prezent, în Germania sunt trei porțiuni de autostradă electrificată. Mai mult, segmentul echipat cu linie aeriană catenară de la autostrada A5 din Hessen va fi extinsă cu 7 kilometri. Astfel, porțiunea de test va ajunge la 12 km înspre Darmstadt și 5 km spre Frankfurt. Lucrările sunt programate a fi finalizate până la finalul anului 2022.

Cu 135.000 de vehicule care circulă zilnic, inclusiv 14.000 de camioane, autostrada A5 de la sud de Frankfurt este una dintre cele mai aglomerate și mai poluate secțiuni de drum din Germania. Acolo circulă în prezent 5 camioane Scania R 450 hybrid, echipate cu pantograf. Alte 7 vehicule similare vor fi livrate în curând, pentru teste alături de diferiți clienți.

Sistemul electric dezvoltat de Siemens le permite camioanelor cu pantograf montat pe plafon să circule cu viteze de până la 90 km. Odată terminată porțiunea electrificată, camionul hibrid revine la funcționarea cu motorul diesel. Acesta poate fi alimentat cu biodiesel, pentru o reducere și mai mare a emisiilor.

”Spre deosebire de autoturisme, care stau parcate majoritatea zilei, camioanele sunt folosite foarte multe ore pe zi. De aceea, oprirea pentru reîncărcare afectează mult mai mult camioanele electrice. Drumurile electrificate oferă o posibilitate rațională și eficientă de încărcare în timpul călătoriei. Soluția poate fi foarte eficientă pentru drumurile cu trafic intens”, a declarat Magnus Höglund, șeful departamentului de soluții pentru infrastructură de încărcare la Scania.

Al doilea test de acest fel a debutat la finalul anului 2019, pe o porțiune electrificată de lângă Lübeck, în Schleswig-Holstein (A1). Acolo circulă în prezent un camion hibrid. Al treilea test va începe în acest an în Baden-Württemberg (B462). În total, 22 de camioane Scania cu pantograf vor fi testate în cele trei locații.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...