Șasiu BYD pentru un autobuz electric articulat de 22 de metri

BYD a anunțat că a produs primul șasiu pentru un autobuz articulat de 22 de metri lungime, în Brazilia. Vehiculele vor fi produse în serie la fabrica companiei din Campinas, de lângă Sao Paolo.
Șasiu BYD pentru un autobuz electric de 22 de metri

Modelul de șasiu BYD D11B, de 22 de metri lungime, este echipat cu baterii litiu-fier-fosfat (LifePO4). Conform producătorului, autobuzul va avea o autonomie de 250 km și țintește piața BRT (Bus Rapid Transit).

Autobuzele vor avea patru motoare electrice cu o capacitate de 148 CP fiecare. Conform producătorului, bateriile se încărcă complet (0-100%) în mai puțin de 3 ore.

Primele vehicule bazate pe noul șasiu BYD D11B vor circula în São José dos Campos, pe Green Line, primul coridor expres pentru autobuze articulate electrice din Brazilia. Traseul are 14,5 km, conectând sudul și estul regiunii. În total, 12 autobuze electrice BYD de 22 de metri lungime vor fi livrate acolo până în octombrie 2021.

Totuși, acesta nu este cel mai mare autobuz electric BYD. În aprilie 2019, producătorul chinez a prezentat la Shenzhen șasiul K12A, de 27 de metri lungime.

Fabrica BYD din Campinas a fost deschisă în 2015 și are o capacitate de 720 de șasiuri pe an. Conform producătorului, capacitatea de producție se poate dubla.

Citește și:

Primele autobuze articulate electrice BYD din Europa

Marea Britanie: adio, motoare cu combustie, din 2032!

Adaugati comentariu