BYD
Home Autobuze Primele autobuze articulate electrice BYD din Europa
AutobuzeTehnologie

Primele autobuze articulate electrice BYD din Europa

41

Norvegia a pus în operare, la sfârșitul anului trecut, primele autobuze articulate electrice, pe ruta 31E din Oslo. Autobuzele de 18 metri lungime sunt fabricate de producătorul chinez BYD și vor fi folosite de operatorul Nobina.

Rutele 31 și 31E sunt cele mai aglomerate din Norvegia, având aproximativ 15 milioane de călători pe an și 50.000 zilnic.

”Abia așteptăm să câștigăm experiență cu aceste autobuze ecologice și silențioase. Ruta 31 este prima pe care se testează acest concept în Norvegia. Nobina este încântată să ajute la tranziția spre autobuze ecologice în Oslo, unde serviciile noastre devin acum mai inovatoare”, a declarat directorul general al Nobina, Jan Volsdal.

În acest moment se testează în Norvegia și alte autobuze electrice, dar, spre deosebire de acestea, autobuzele articulate BYD nu folosesc încărcarea de oportunitate de-a lungul traseului, ci o încărcare de lungă durată, la depou.

Autobuzele articulate electrice folosite pe liniile 31 și 31E vor circula între orașele Grorud și Tonsenhagen, pe distanțe între 17 și 24 km.

”Am prezentat conceptul nostru de autobuz electric articulat cu peste doi ani în urmă și suntem încântați să vedem că începe să transporte pasageri. Condițiile din Oslo sunt provocatoare pentru vehiculele electrice, dar suntem încrezători că autobuzele noastre electrice vor avea performanțe bune pe această rută aglomerată, chiar și în frigul greu din iernile norvegiene”, a spus și Isbrand Ho, director general al BYD Europa.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...