Primele autobuze articulate electrice BYD din Europa

Norvegia a pus în operare, la sfârșitul anului trecut, primele autobuze articulate electrice, pe ruta 31E din Oslo. Autobuzele de 18 metri lungime sunt fabricate de producătorul chinez BYD și vor fi folosite de operatorul Nobina.
BYD

Rutele 31 și 31E sunt cele mai aglomerate din Norvegia, având aproximativ 15 milioane de călători pe an și 50.000 zilnic.

”Abia așteptăm să câștigăm experiență cu aceste autobuze ecologice și silențioase. Ruta 31 este prima pe care se testează acest concept în Norvegia. Nobina este încântată să ajute la tranziția spre autobuze ecologice în Oslo, unde serviciile noastre devin acum mai inovatoare”, a declarat directorul general al Nobina, Jan Volsdal.

În acest moment se testează în Norvegia și alte autobuze electrice, dar, spre deosebire de acestea, autobuzele articulate BYD nu folosesc încărcarea de oportunitate de-a lungul traseului, ci o încărcare de lungă durată, la depou.

Autobuzele articulate electrice folosite pe liniile 31 și 31E vor circula între orașele Grorud și Tonsenhagen, pe distanțe între 17 și 24 km.

”Am prezentat conceptul nostru de autobuz electric articulat cu peste doi ani în urmă și suntem încântați să vedem că începe să transporte pasageri. Condițiile din Oslo sunt provocatoare pentru vehiculele electrice, dar suntem încrezători că autobuzele noastre electrice vor avea performanțe bune pe această rută aglomerată, chiar și în frigul greu din iernile norvegiene”, a spus și Isbrand Ho, director general al BYD Europa.

Adaugati comentariu