UNTRR solicită ridicarea restricției pentru camioane pe DN1 restricțiile Ploiești - Brașov
Home Noutati S-au ridicat restricțiile de tonaj pe DN1 Ploiești – Brașov
NoutatiTransportatori

S-au ridicat restricțiile de tonaj pe DN1 Ploiești – Brașov

43

Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere a anunțat astăzi că s-au ridicat restricțiile de tonaj pe DN1 (sectorul Ploiești – Brașov) pe perioada stării de urgență.Astfel, restricțiile impuse autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, pe DN1 (E60), Ploiești – Brașov, s-au ridicat până în data de 16.04.2020. În schimb, restricțiile de tonaj se mențin în continuare pe sectorul București – Ploiești al DN1.

Potrivit CNAIR, măsura a fost luată in vederea asigurării continuității transporturilor rutiere pentru aprovizionarea populației și desfășurarea activităților economice.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a solicitat în urmă cu o săptămână ridicarea restricției de circulație pentru camioane de pe DN1. Conform reprezentanților transportatorilor, ridicarea restricției pentru camioane de pe DN1 se impunea deoarece activitatea turistică în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei a fost suspendată. Cum traseul Ploiești – Brașov pe DN1 este mult mai rapid, mărfurile pot ajunge într-un timp mai scurt în localitățile din centrul țării.

Din cauza crizei provocate de noul coronavirus, mai toate țările din Uniunea Europeană au ridicat restricțiile de circulație care nu vizează siguranța rutieră.

Totodată, UNTRR a solicitat Asociației Municipiilor din România (AMR) suspendarea restricțiilor de acces în orașe, pentru a permite aprovizionarea. ”Reamintim autorităților că pandemia de coronavirus a perturbat traficul de mărfuri în toată Europa, înregistrându-se timpi de așteptare de zeci de ore la frontiere. Mărfurile esențiale trebuie să ajungă cât mai repede în spitale și magazine, astfel că nu se mai impune menținerea anumitor ore destinate accesului în orașe”, se arăta în comunicatul UNTRR.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...