Rutele de tranzit pentru camioane din Ungaria au fost anulate oficial

Autoritățile din Ungaria au anunțat oficial astăzi că au fost anulate rutele de tranzit pentru camioane, introduse la începutul lunii aprilie pentru fluidizarea traficului de marfă.
Rutele de tranzit pentru camioane din Ungaria au fost anulate oficial

Astfel, șoferii care tranzitează Ungaria, în orice direcție, nu mai trebuie oficial să urmeze strict rutele de tranzit pentru camioane, ci orice traseu doresc.

Autoturismele revin la Nădlac 2

Aceasta nu este singura măsură luată pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei de la graniţa de vest. Începând de astăzi, autoritățile de frontieră române și ungare au hotărât reluarea traficului pentru autoturisme prin PTF Nădlac II – Csanadpalota. De la începutul lunii aprilie, PTF Nădlac II a fost deschis exclusiv pentru autovehicule de mare tonaj.

De asemenea, a fost reluat traficul internațional de persoane și mărfuri, pentru toate categoriile de mijloace de transport, prin PTF Cenad şi PTF Salonta.

În prezent, la frontiera cu Ungaria sunt operaționale 10 PTF în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct. Activitatea de la frontiera cu Ungaria rămâne în continuare suspendată temporar la două PTF din județul Satu Mare: Carei (feroviar) şi Săcuieni (cu excepția lucrătorilor transfrontalieri).

Nu se mai cere dovada contractelor

Și plecarea din România spre vest este mai ușoară. Începând cu data de 17.06.2020, cetăţenii români pot tranzita teritoriul Ungariei fără restricţii. Astfel, cetățenilor români nu li se mai cere de autoritățile ungare dovada că au contracte de muncă în alte țări europene.

Citește și:

FlixBus reia cursele în România. Măsuri ample de siguranță

Tarife mai mari pentru permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare

Sâmbătă, trecere gratuită pe Podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse

Adaugati comentariu