MAN: Războiul din Ucraina restricționează masiv producția de camioane

MAN Truck & Bus a anunţat, din 14 martie, o oprire a producţiei în fabricile sale de camioane din München și Cracovia. Precum și blocaje temporare ale producției din fabricile din Nürnberg, Salzgitter și Wittlich. Decizia are la origine faptul că războiul din Ucraina a generat probleme de aprovizionare pentru diferite componente din industria auto. Inclusiv cablajele pentru camioane. 

Furnizorii de cablaje pentru camioane nu pot produce la locațiile lor din Ucraina. Sau pot produce doar într-o măsură foarte limitată. Acest lucru amenință reducerea producției de camioane pentru câteva săptămâni. Dar și, implicit, o reducere masivă a producției în al doilea trimestru. Pe de altă parte, producția de autobuze MAN nu este afectată semnificativ.

Măsuri la MAN Truck & Bus SE

Din cauza situației dramatice, Consiliul Executiv al MAN Truck & Bus SE a luat imediat măsuri pentru a face față situației. „Imediat după izbucnirea războiului, am început, printre altele, să duplicăm structurile de aprovizionare ucrainene pentru cablajele de camioane în alte țări. Totuşi, acest demers durează câteva luni. În plus, am decis să stopăm cheltuielile pentru activități care nu sunt critice, dar și alte angajări. Munca la program redus a fost prelungită pentru fabricile din München, Nürnberg, Salzgitter și Wittlich. Și a fost extinsă şi la nivel administrativ. Asta înseamnă că până la 11.000 de angajați MAN din Germania vor merge la muncă cu normă redusă.

Angajaților din străinătate li se vor aplica reglementări specifice țării de rezidenţă. În semn de solidaritate, Comitetul executiv va suporta o reducere a salariului în următoarele trei luni din cauza contextului economic şi politic”, a declarat Alexander Vlaskamp, ​​CEO MAN Truck & Bus.

Deoarece compania nu poate respecta termenele de livrare convenite din cauza evoluțiilor actuale, MAN a oferit clienților săi posibilitatea de anulare a comenzilor existente, dar şi de plasare de a comenzilor viitoare în condiții noi.

Adaugati comentariu