Rezultatele controalelor ISCTR în trimestrul 2

În urma activității de inspecție și control desfășurată de către inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, în trimestrul 2 al anului 2019 au fost verificate în trafic un număr de 54446 autovehicule și ansambluri de vehicule rutiere.

Dintre vehiculele controlate în trimestrul 2, 46.468 erau deținute de operatori și intreprinderi de transport din România, iar restul de 7.978 erau deținute de operatori de transport străini. Cu această ocazie, au fost întocmite 9.317 procese verbale de constatare a contravenției în trafic: 8.335 pentru operatori și intreprinderi de transport din România și 982 pentru operatori de transport străini.

Au fost controlate în trafic 660 vehicule pentru verificarea respectării maselor și/sau dimensiunilor maxim admise, ocazie cu care s-au întocmit 86 de procese verbale de constatare a contravenției. De asemenea, au fost controlate în trafic din punct de vedere tehnic 808 vehicule, iar numărul total de procese verbale de constatare a contravenției aplicate a fost de 172.

Totodată s-au efectuat 2.264 de controale la sediul intreprinderilor, printre care 1128 la intreprinderi de transport rutier, 451 de controale la intreprinderi care desfășoară activități conexe transportului rutier (activități desfășurate de autogări), 565 de controale la școlile de conducere auto, 75 de controale la intreprinderi care desfășoară activități conexe transportului rutier (activități de intermediere) și 35 de controale la sediul furnizorilor de bunuri divizibile. În urma acestor controale s-au întocmit un număr de 407 procese verbale de constatare a contravenției.

Adaugati comentariu