Renault Trucks renunță la 463 de posturi în Franța

Criza post Covid-19 are un impact puternic asupra Renault Trucks, care se vede nevoită să renunțe la 463 de posturi de conducere în Franța pentru a-și reduce costurile.
Renault Trucks renunță la 463 de posturi în Franța

Renault Trucks anticipează o scădere semnificativă a pieței și nu se așteaptă ca activitatea economică să revină la nivelurile de dinainte de criză pe termen scurt și mediu. Astfel, producătorul plănuiește o ajustare a forței de muncă din Franța pentru a-și recăpăta competitivitatea și a securiza o creștere pe termen lung. În același timp cu ajustarea organizației pentru o cerere mai redusă, Renault Trucks vrea să accelereze tranziția energetică.

Compania resimte deja o scădere semnificativă a veniturilor și face eforturi pentru a reduce costurile. Aceasta ar putea avea ca efect concedierea a 463 de angajați din Franța, numai ”gulere albe”. În paralel, Renault Trucks consideră crearea unor posturi noi, prin internalizarea anumitor activități.

”Ajustarea organizației și reducerea costurilor este imperativă pentru sustenabilitatea afacerii noastre și cea a partenerilor și furnizorilor noștri. Dorința noastră este să apelăm doar la plecări voluntare și reorganizări interne și să apelăm la concedieri fortate”, a explicat Bruno Blin, președintele Renault Trucks.

Pentru a atinge acest obiectiv, conducerea Renault Trucks va lucra îndeaproape cu reprezentanții sindicatelor la o înțelegere cadru pentru o schemă colectivă de finalizare a contractelor. Proiectul va fi însoțit și de măsuri de transfer de competențe și de îmbunătățire a pregătirii profesionale, care să ajute producătorul să facă față noilor provocări din industrie.

Citește și:

Test Renault Trucks T High 480: Notabil

Test Renault T520 High MaxiSpace: Vârf de gamă consistent

Adaugati comentariu