Renault Trucks Z.E.
Home Tehnologie Renault Trucks lansează gama completă Z.E.
Tehnologie

Renault Trucks lansează gama completă Z.E.

18

Pentru a ține pasul cu schimbările care au loc în transportul urban, Renault Trucks își lansează cea de-a doua generație de camioane electrice. Gama Renault Trucks Z.E. este compusă din modelele Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E., de la 3,5 la 26 tone, care acoperă toată paleta de utilizări urbane, de la distribuție și livrare de mărfuri la colectarea deșeurilor.Renault Trucks D and Renault Trucks D Wide Z.E. vor fi produse în fabrica Renault Trucks de la Blainville-sur-Orne și își vor face intrarea pe piață în 2019. Renault Master Z.E. va fi disponibil din 2018.

De zece ani deja, compania testează pe șosele camioane electrice, împreună cu clienți-parteneri, pentru a recolta informații cruciale despre utilizarea, comportamentul bateriilor și despre necesitățile specifice de întreținere.

Aceste teste reale le-au permis clienților-parteneri ai Renault Trucks să-și ajute propriii clienți să se familiarizeze cu tehnologia electrică. Renault Trucks se poate lăuda cu o experiență de mai mulți ani în ceea ce privește camioanele integral electrice, datorită modelului Maxity.

”În urmă cu zece ani, eram pionierii care promovau camioanele electrice pentru îmbunătățirea calității aerului din orașe. Astăzi, putem oferi o gamă de vehicule electrice cu performanțe dovedite, iar experții din cadrul rețelei noastre sunt gata să sprijine clienții, în tranziția către electro-mobilitate. Acum zece ani, eram pionieri, astăzi suntem experți”, explică președintele Renault, Bruno Blin.

Renault Trucks Master Z.E., care va fi lansat în septembrie 2018, este ideal pentru livrările finale și oferă acces la toate zonele din centrele orașelor, chiar și la cele cu restricții stricte de trafic. Bateria acestui vehicul integral electric se încarcă în șase ore.

Volumul său de încărcare este același cu cel oferit de un Renault Master diesel convențional, deoarece bateriile sunt montate sub scaunele față. Gama Master Z.E. vine în șase variante (patru panel van și două șasiu-cabină), proiectate să îndeplinească toate cerințele profesioniștilor care lucrează în medii urbane.

În fine, pentru protecția șoferului și a încărcăturii și pentru a menține în siguranță locuitorii orașelor, Master Z.E. este echipat standard cu o cameră pentru mersul înapoi, cu un radar pentru marșarier și cu oglindă cu unghi mare de vizibilitate.

Versiune special proiectată, de 16 t, a Renault Trucks D Z.E. este ideală pentru livrările urbane și sub temperatură controlată. Renault Trucks D Wide Z.E. va veni și în versiune de 26 t, pentru o colectare eficientă a deșeurilor. Ambele modele vor fi produse la fabrica Renault Trucks de la Blainville-sur-Orne, Normandia, Franța, în cea de-a doua jumătate a anului 2019.

Un Renault Trucks Z.E. de gamă medie se poate lăuda cu o autonomie de până la 300 km, în funcție de utilizare și de configurația bateriilor. De fapt, pachetul de baterii este cel mai scump element, atunci când cumperi un camion electric. Pentru Renault Trucks, nu se pune problema compromiterii sarcinii utile sau a eficienței costurilor, deci vor fi disponibile mai multe game de autonomie, special croite pentru a se potrivi necesităților exacte ale clienților.

Datorită încărcării rapide DC, bateriile litiu-ion ale Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. pot fi încărcate complet în 1-2 ore, prin intermediul conectorului de 150 kW Combo CCS. Pentru încărcarea AC peste noapte, timpul de încărcare completă a unei baterii de 300-kWh este de 12 ore. În acest caz, este suficientă o priză trifazică industrială 380V 32A.

Pentru un grad maxim de flexibilitate în ceea ce privește utilizarea și carosarea, Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. sunt echipate cu o priză de putere cu interfață mecanică standard.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...