Home Tehnologie Câștigătorii concursului Eco Performance Award 2018
Tehnologie

Câștigătorii concursului Eco Performance Award 2018

15

Juriul Eco Performance Award (EPA), alcătuit din reprezentanți renumiți din industrie, s-a întâlnit la Dusseldorf pe 20 iunie și a premiat companiile Ludwig Meyer GmbH & Co. KG și Cargonexx GmbH cu distincția Eco Performance Award 2018 pentru activitățile de pionierat în domeniul sustenabilității.EPA este un premiu independent susținut de DKV Euro Service și de partenerii premium Knorr-Bremse și PTV Group. Suportul tehnic a fost asigurat de Chair of Logistics Management din cadrul Universității St.Gallen, din Elveția. Ceremonia de premiere a avut loc în timpul conferinței FIT FOR PROFIT a PTV Group.

Ludwig Meyer GmbH & Co. KG: Pionier în electromobilitate și GPL
În categoria „Companii cu tradiție”, Ludwig Meyer GmbH & Co KG a fost lăudată pentru activitatea de pionierat în domeniul electromobilității și al utilizării camioanelor propulsate de GPL. Compania este specializată în transportul la temperaturi controlate și operează camioane alimentate cu GPL și hibride încă din 2009. Un sistem de management al flotei le oferă angajaților toate datele tehnice relevante ale vehiculelor, caroseriilor și ale altor componente. Compania a mai dezvoltat un software propriu cu funcționalități care includ opțiunea de a compara datele tehnice originale cu datele de consum ale camioanelor. Astfel, managerul de flotă poate afla cu exactitate ce vehicul, cu ce componente, este cel mai potrivit pentru o anumită rută de livrare. Acest lucru permite economia de combustibil, reduce uzura vehiculelor și protejează mediul. Compania elvețiană E-Force a produs primele camioane complet electrice de 18 tone pentru a fi utilizate de Ludwig Meyer GmbH & Co KG pe drumurile din Germania. Ludwig Meyer a adăugat încă un camion electric flotei, un eActros, în mai 2018. Anul viitor, compania intenționează să înceapă operarea unui camion care preia energia din linii de tensiune aflate deasupra drumului. Ludwig Meyer GmbH & Co. KG este prima companie care câștigă Eco Performance Award de două ori.

Cargonexx GmbH: Algoritmii autonomi reduc povara asupra mediului
Câștigătorul categoriei „Start-up”, Cargonexx GmbH, este prima companie de transport din industrie care folosește algoritmi autonomi care să prognozeze prețurile și tendințele din piața de electricitate. Prin utilizare de date inteligente și a inteligenței artificiale, numărul de transporturi fără marfă este redus, ceea ce duce la costuri mai reduse de tranzacționare. Companiile care își încarcă vehiculele o fac la un preț mai scăzut, transportatorii își reduc costurile și își cresc factorii de utilizare, de unde rezultă un trafic și impact asupra mediului reduse. Evenimentul a inclus și o dezbatere pe tema „Când se va produce marele pas în materie de tehnologie de încărcare pentru vehicule electrice?”.

Ceremonia Eco Performance Award 2018 a marcat și startul pentru etapa de aplicare a următoarei ediții. Companiile interesate pot aplica deja pentru Eco Performance Award 2019 la www.eco-performance-award.com/apply-now.html.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...

Tehnologie

BERD extinde împrumutul pentru ”înverzirea” transportului public din Timişoara

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă o finanțare suplimentară de...

AutobuzeTehnologie

Scania a lansat o nouă platformă de autobuze electrice

Noua platformă de autobuze electrice cu baterie Scania, o parte a soluțiilor...

Tehnologie

Sorin Grindeanu despre decarbonizarea sectorului de transporturi

MInistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că decarbonizarea sectorului de transporturi va...