Renault începe producția de serie a camioanelor electrice
Home Camioane Renault începe producția de serie a camioanelor electrice
CamioaneTehnologie

Renault începe producția de serie a camioanelor electrice

3

Camioanele electrice sunt acum o realitate pentru Renault Trucks, atât din punct de vedere industrial, cât și comercial. În această lună, Renault va începe producția de serie a camioanelor sale electrice, D Z.E. și D Wide Z.E.Producția de serie a modelelor electrice Renault Trucks D Z.E. și D Wide Z.E. se va face la fabrica constructorului din Blainville-sur-Orne. Fabrica înființată în 1957 este specializată în producția de vehicule de tonaj mediu și cabine de camion. Aici se fabrică zilnic 240 de cabine și sunt asamblate 72 de camioane de distribuție.

Iar acum, aici se vor asambla și camioane electrice. În acest scop, la centrul industrial din Blainville-sur-Orne au fost instalate mai multe facilități. Localizată lângă linia de asamblare a camioanelor de distribuție, clădirea Z.E de 1.800 mp este complet dedicată operațiunilor tehnice legate de vehicule electrice. Clădirea este de asemenea utilizată pentru stocarea componentelor. O zonă specială cu temperatură controlată este dedicată depozitării bateriilor.

Producerea unui camion electric începe cu o săptămână înainte ca acesta să treacă prin linia de asamblare, cu operațiunile preliminare efectuate în noua unitate. Numeroase subansamble specifice vehiculelor electrice (motorul, cutia de viteze, punți etc) sunt asamblate de tehnicieni calificați. Acestea sunt apoi transportate la linia de asamblare, unde vor fi montate pe camioanele electrice.

Camioanele D Z.E. și D Wide Z.E. sunt asamblate pe aceeași linie ca modelele diesel echivalente. La finalul liniei de asamblare, camioanele electrice revin în clădirea Z.E., unde tehnicienii efectuează alte operațiuni tehnice și teste de calitate. În total, aproximativ 50 de ore sunt necesare pentru producerea unui camion electric.

Renault Trucks estimează că vehiculele electrice vor reprezenta 10% din vânzările mărcii până în 2025.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...

Camioane

Scania 25P XT, un an de acțiune la mina LKAB din nordul Suediei. Video

Camionul Scania 25P XT, complet electric, este motivul pentru care veteranul de...

Camioane

Holcim se bazează pe Mercedes-Benz eActros 600

Holcim se va baza pe Mercedes-Benz eActros 600 pentru a-și pune în...